News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Golfavtackning

Golfspelarna avtackade banskötare

15-07-29
_DSC0396

I mer än 20 år har Arne Eklund arbetat med att hålla golfbanan i Stjärnfors i perfekt trim för spelarna. Men nu anser han sig ha nått den ålder då han vill lämna det jobbet bakom sig.
De senaste tio – tolv åren har han jobbat sida vid sida med Lennart ”Ludde” Larsson, som nu väljer att även han träda åt sidan.

_DSC0404

I går, tisdag, avtackades de båda banskötarna av ett trettiotal golfspelare vid ett möte på Bångbro Herrgård.

_DSC0388

Erling Norin hälsade alla välkomna med en skål. Han ingår i den grupp som för spelarnas talan i diskussioner med ägaren, Stjärnskottet AB, vilket i sin tur ägs av Jimmy Hoppe.

Erling framförde nu en idé om att bilda en ny förening, en kamratförening som kan lägga fram förslag och önskemål till sina företrädare, som på så vis får ett starkare mandat vid diskussioner med bolagets VD.
De närvarande på mötet ställde sig positiva till att bilda en sådan förening. De utsåg också Rune Andersson, som tidigare var ordförande i Stjärnfors golfklubb, Kerstin Hedin och Erling Norin själv, till att bilda en arbetsgrupp. Den ska utarbeta förslag till föreningsstadgar mm inför ett kommande möte.

_DSC0403

Rune Andersson tog sen till orda och förklarade att det här mötet var ungefär likadant som ett av de årsmöten som man tidigare hade – samma personer som då brukade dyka upp och som man kan säga utgjorde kärnan i Stjärnfors golfklubb.
Men det är med både glädje och vemod, som vi ses i kväll, sa Rune. Vi har aldrig avtackat några anställda förut, och nu gäller det två av våra viktigaste aktörer.
Arne och Ludde har varit ett radarpar som under många säsonger har vårdat banan med den äran, fortsatte Rune, som också framhöll de bådas höga kompetens och brinnande intresse för arbetsuppgifterna.
”Arne har speciella ögon för gräs”, citerade Rune. Det var Ivan Nylund som från början myntade det uttrycket, och det stämmer väl.

Rune tog också upp ”Luddes” breda kompetensområde och uppskattade hans förmåga att sköta om och reparera maskiner.
Det var många som instämde i Runes beskrivning av de två avgåendes betydelse, och man trodde att det skulle bli mycket svårt att ersätta de krafter som nu lämnar jobbet med golfbanan.
Det framgick tydligt, att det som spelarna upplever som allra mest angeläget inför framtiden är professionell banskötsel och professionell ledning

_DSC0390

Förutom vad som sagts ovan, serverades förrätt bestående av tunnbrödsrullar med laxröra, en huvudrätt bestående av en god köttbit med stekt delikatesspotatis, grönsaker och sås, samt kaffe och kaka som avslutning.

_DSC0393

Maten på ”Herrgår´n” höll som alltid hög klass, vilket säkert bidrog till att kvällen blev lyckad och gemytlig.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda