News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

God Jul i PRO Hörken

God Jul i PRO Hörken

2021-12-19

Och att dagen var god kan kanske bero på att råvarorna, det vill säga medlemmarna som tålmodigt tagit sig till gocartbanan i Grängesberg för att intaga julbord.

Man kan ju undra om det är brist på fantasi när vi för sjätte året i rad samlas kring julgröten där, men icke, det är både atmosfären och övriga maten som är alldeles superb. Och var kan Du gå in i ett femtiotalsrum och drömma Dig tillbaks till den förlorade tiden, eller ta efterrätten och intaga den och sedan slänga Dig i den stora poolen eller dra på skinnstället och hjälm och ta ett par varv på banan. Då är det inte konstigt att alla ställer upp och samlas för en trevlig stund.

Och jag som finsmakare eller enligt andra som matvrak kan jag bara intyga att tilltugget är av yppersta kvalitet. Och vem kan undgå att påverkas av att kunna skåla med Marylyn Monroe i ena hörnet, en jukebox och en sida av en Buick eller min gamla gymnastiklärares Silverpil som hängde på en hylla under taket. Man brukar säga att tiden går fort när man har roligt,och det stämmer. Från det att ordföranden hälsat alla välkommen rullade allt på i rasande fart med både skratt ch sång.

Det kan bli så när urfolket från Yxsjöberg steg fram ur mörkret och drog av några strofer. Efter några timmar kunde vi mätta och belåtna vandra ut i mörkret och ställa in Gpsen mot hembygden. Så är det bara att vänta till nästa år om allt faller på plats.

Text o foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda