News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Gammelvala i Värmland

Gammelvala i Värmland

16-08-02
100_0128

Som vanligt den här tiden på året lockar en tur till Gammelvala i Brunskog och som vanligt kunde en fylld buss fara dit. Och som vanligt
hade vi tur med vädret.  Efter Hällefors slutade regnet för att inte återkomma mer den dan soligt och varmt i stället.

100_0130

Efter ett par timmar dukade Bengan och Leif upp med kaffe och duppa vid en rastplats efter Filipstad.

100_0131

Bullar, kubb, sockerkakor och allahanda andra godsaker som Rigmor och Monica bakat försvann raskt i kaffetörstiga strupar.

100_0137

Men ingen tid att förlora, bussen fortsatte vidare västerut och snart kunde vi svänga in till Gammelvala där en hembygdskvinna tog emot och berättade lite i bussen om hembygdsgården innan vi kunde parkera inne på området.

100_0140

Gammelvala är som namnet låter en jättestor park där man förflyttas hundratals år bakåt i tiden. Man kunde se alla slags yrken från förr, tillverkning av gamla saker allt från tjärbränning till handskurna fioler.

100_0150

Skall man uppleva allt räcker inte en dag inte bara för att vi går saktare när vi blir äldre utan för att det är så mycket att se.

100_0141

Höjdpunkten för några var den här gången när paraden av gamla traktorer och tändkulemotorer spred tjocka avgasmoln över området. Många provade för första gången att äta nävgröt och fläsk.

100_0154

Men allt roligt tar som bekant slut så också detta äventyr och det är bara att beklaga alla som inte anmälde sig till resan.

100_0136

På hemvägen fixade Bengan ytterligare ett lotteri där all bland annat lotter och kaffebröd delades ut.
Ni som gick miste om detta kan snarast anmäla er till Ålandsresa den 23 Aug till Ingalill eller Leif. Det kommer anslag om tider inom kort.

Tack för den här resan!

Text och foto Leif i Nittkvarn

Kommentarerna är avstängda