News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Galleri i Ö Kumlan

Galleri i Ö Kumlan.

2019-07-09
Nu har säsongen för sommarcaféer startat. För det mesta är det i en fin miljö med gott hembakat bröd.

I Ö Kumlan finns Källmans Skogscafe’. Det är öppet fredag, lördag och söndag mellan 12 – 17. Där kan man inte bara få något gott i magen utan också ögongodis.
Fyra helger finns det utställningar av olika sorters hantverk.

Söndagen som var fanns Thomas Johansson på plats med några av sina fantastiska naturbilder. Han bor i Ställdalen och de flesta bilderna är från dess närhet.
Thomas har ett stort tålamod och från sin kajak får han möjlighet att ta unika bilder på djur.

Från sin bostad har en fin utsikt över norra delen av sjön Björken där han tagit den här bilden på sångsvan.

En dykande storlom är inte lätt att få på bild men Thomas har lyckats.

Ett rådjur poserar i vackert ljus.

Bland besökarna fanns Åsa Brunnberg som tog sig god tid att beundra och berömma Thomas fotokonst.

Thomas har alltid fotoredigering på gång. Även till Ö Kumlan fick datorn hänga med.

Ingela, som driver Källmans cafe’ hann ägna Kopparbergarn några minuter och berättade om de kommande utställarna.
Nu till helgen kommer Carina Tuvesson från Nora. Hennes målningar är fyllda av ljus och färg. Därefter är det Nicklas Larsson tur att visa sina målningar i akryl. Ingela berättade att hans målningar är stora. Sista helgen för den här sommaren visar Kerstin och Kimmo Kuismin sina hantverk i trä, porslinmålning och tennbroderi. För den som är intresserad av loppis går det också att göra fynd. Så det kan vara värt att göra ett besök i Ö Kumlan under juli månad.

Ingela och Dennis är duktiga mathantverkare. Den 17 augusti skall de deltaga på en matmarknad i Wadköping. Mässan visar upp många av Örebro Läns duktiga ”matmänniskor”. Deltagarna där blir utmärkta på en karta så den 7 och 8 september kan man åka runt på en matresa och bekanta sig med utställarna på hemmaplan. Då blir det också underhållning av Ljusnarsbergarnas Spelmän på Källmans Skogscafe’.

Efter fika med en god kaka som tilltugg åkte vi mot Ställdalen igen. Fotograf och skribent var rörande överens om att man inte behöver åka så långt här i Ljusnarsberg för att få fina upplevelser.
Vi har många duktiga hantverkare här som marknadsförde sig under Kulturglimtar. Nu har vi Ljusnarsbergare möjlighet att i lugn och ro besöka några av dem.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda