News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Gala för Världens Barn

Gala för Världens Barn

18-11-09

Under hösten har Kulturskolan i Ljusnarsberg övat flitigt på en stor satsning, som genomfördes i går kväll. Man har ordnat en gala, för att samla in pengar till Världens barn och vi får hoppas, att det gick riktigt bra.

Det hela började i kafeterian, där en scen var iordningställd och där det fanns fika att köpa och ett hjul att spela på. Det var fullt med folk, föräldrar elever och syskon nästan 100 personer, vilket var överraskande många.

Linnea och Nicole öppnade framträdandena med att sjunga ”Count On Me” och sedan följde både sång och spel på instrument under en timma. Här fick vi höra ”Someone like You” med Linnea, nadja och Emelie.

Joakim Tadell, skolans dramapedagog, presenterade sedan de övriga artisterna. Några kommer här:

Julie och Moa spelade en egen låt på saxofon och tillsammans med Ella spelade Moa även låten ”Kebab” på tvärflöjt. 

Efter att Nicole och Mira framfört Thinking out Loud rullades röda mattan fram.

Man undrade förstås vilka VIP-personer, som nu skulle framträda, men det visade sig, att det skulle bli modevisning av skolans höstkollektion. Mer eller mindre nervösa modeller skred, gick, sprang fram över catwalken och det var sååå roligt. De fick alla stora applåder och skolans slöjdlärare Rashada Maria Moen tackades för att hon ordnat denna underhållning.

Alica spelade en egen låt på trumpet och

Natalie uppträdde med Broder Jakob på klarinett. Det blev ett bejublat framträdande, inte minst för att hon därmed hade gjort scendebut.

Jasmine och Ziba sjöng en duett och tiden i kafeterian avslutades med ”King”, där Linnea spelade piano till sång av Nadja och Emelie.

Så förflyttade sig åhörarna in i aulan. Där presenterade Erik Andersson programmet, som startade med sången ”Vi har bara varandra”.

Det blev mera spel och sång och precis före avslutningen auktionerades två konstverk ut. Under framträdandena hade Julia och Viktor målat var sin tavla under Nicolai Nicksons ledning. Han berättade, att han bara tittat på. Julia och Viktor hade haft helt egna idéer om vad det skulle bli. Julias lite romantiska konstverk inbringade 299:- till Världens barn och Viktors tavla med världens barn-motiv 350:-.

Avslutningen visade vilka duktiga fiolspelande elever vi har i Kyrkbacksskolan. De framförde bl.a. ”Gabriellas sång” och vi fick också höra musiktemat till serien ”Northlander”. 

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

.

 

Kommentarerna är avstängda