News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Gåbingoavslut

Gåbingoavslut

2022-08-29
Hej Kopparbergarns läsare var i världen ni än befinner er!
Länge sedan och mycket har hänt sedan sist men förhoppningsvis finns skrivarlusten några dagar så jag kan redogöra för vad som har hänt under tiden.

Mycket har ni nog redan läst från andra som skrivit här men jag ska försöka redogöra vad som hänt inom den del av PRO som jag varit delaktig och deltagit i.
Låt oss börja med det senaste.

Dagens brickförsäljare Anders och Ingalill (som naturligtvis även sålde lotter)

Pro har under sommaren haft gåbingo på söndagarna och idag 20 augusti var det dags för avslutning. Under sommaren har ett antal hundra personer gått rundan, naturligtvis samma
personer flera gånger, som är ca 1,5 m från ”Esters Kiosk” via Konstmästargatan (R63) till stationen och åter med sex ”stationer” där numren fanns.

Åter på torget vid kiosken serverades kaffe med dopp, som avslutningsdagen till ära bestod av Anna-Marias goda hembakade bullar och en härlig mjuk kaka med god glasyr och strössel. Idag var det 43 st som tog en promenad i solskenet och dagens kaffeservitörer Sune och Inga-Lisa hade fullt upp att koka och servera kaffe med dopp.

Efter avslutade promenader höll Anders ett tack och informations tal där de medlemmar som ställt upp som funktionärer under sommaren förärades med en blomma.

Anders informerade lite om vad som är på gång och det är bl.a. fem medlemmar anmälda till DM i fiske den 7 september vid/i Dammsjön Nyhyttan Järnboås, åk gärna dit och hejja på våra deltagare. Den aktiviteten arrangeras av PRO Lindesberg om jag uppfattat rätt. Kopparbergs Marknad börjar närma sig, 24 – 25 September, och Anders efterlyste medlemmar som kan tänkas vara funktionärer, lotter/kaffe vid Esters Kiosk, parkeringsvakter och kaffekokare till våra funktionärer vid församlingshemmet. Anmäl intresse till Bengan eller Anders.
Gåfotbollen startar igen den 1 sept. vid Olovsvallen.
Jag ska återkoma med vad som skett under sommaren och vad som kommer i höst men en sak som är på gång till hösten, och som berör oss alla, är valet och på torget fanns denna fm. S och när vi gick hemåt kom V till sin valstuga övriga partier har nog varit eller kommer at vara på torget hela månaden tills dess.

Bakom kameran och vid tangentbordet: Benny Collin som hotar med att snart återkomma.

Kommentarerna är avstängda