News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Funkismello 2023

Funkismello 2023

2023-10-23

I går söndag, var det äntligen dags för årets Funkismello i Örebro! Efter många månaders planering och träning på både sång och dans var Thor Andersson från Kopparberg, redo att inta den stora scenen på Conventum!

Det var Linnea Didić som föreslog att Thor skulle anmäla sig till Funkismello och glädjen var stor när beskedet kom i somras att han blev antagen! Efter planering och låtval, så har Linnea har tränat sång och dans med Thor under hösten. Till den stora glädjen fick Thor även ta med sig dansare från Kopparberg! De utvalda dansarna bildade gruppen Showstars. 

Här är hela gänget i Showstars samlat, redo att inta den stora scenen! Foto: Marita Lönnström

Thor bestämde sig ganska snabbt för att välja en ABBA-låt till sitt framförande. I den förinspelade filmen fick alla veta att Thors mamma gillar ABBA och att han är uppväxt med de låtarna. Han valde låten Gimme, Gimme, Gimme. Förutom sång, så bjöd Thor även på dans tillsammans med sitt dansgäng! Jag hörde riktigt suset i publiken när Thor tillsammans med de andra dansarna verkligen dansade loss på scenen! 

Vilken fantastisk show det blev! Publiken var med på noterna. De både klappade med och applåderade. Detta var första gången Thor sjöng på scen och bättre debut går knappast att få! Foto: Anna-Lena Didić

Här kan ni Thors uppträdande: https://www.youtube.com/watch?si=Yr0FxGhStq8jbkmS&v=MLiRiV7E1RQ&feature=youtu.be

Vilken avslutningspose! Foto: Mimmi Amberntsson

 

Så här glad kan man bli när man får diplom och medalj för gott deltagande i Funkismello 2023!

Foto: Mimmi Amberntsson

 

Foto: Linnea Didić

Senare på kvällen överraskade vi Thor med ett stipendium från Kopparbergarn med motiveringen:

”Med ett stort engagemang och kämparglädje deltar Thor i sin danskurs varje vecka. Han är en bra kompis och är en del av glädjen och gemenskapen i gruppen. Thor har även vågat pröva sina vingar i sången, och han är också en duktig tecknare! Han är en förebild för andra ungdomar som vill dansa och sjunga!”

Vi i Kopparbergarn är glada över att ha varit en del av denna fest, dels med stipendium till Thor, men även med ett bidrag till tågbiljetter och lunch till showgänget på söndagen. Med det sagt, så vill vi också sända ett stort TACK till er som är medlemmar i Kopparbergarn och/eller annonserar. Det är tack vare ert bidrag som vi kan ge stöd till såna här arrangemang!

Text: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda