News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Full fart på golfbanan

Full fart på golfbanan.

2021-07-13

Stjernfors Golfklubb sjuder av liv och aktivitet, i synnerhet denna vecka då tävlingar genomförs varje dag.

– Semestergolfveckan återkommer varje år vecka 28, berättar klubbens ordförande Daniel Johansson. Det är både individuella tävlingar/ lagtävling och scramble. Det senare är en rolig tävlingsform, då man spelar i lag om 2,3 eller 4 personer.

– Det går till så, att alla i laget slår ut sin boll, och sen spelar man vidare med den boll som laget väljer, förklarar Daniel. På måndagen var det 17 par som tävlade och på tisdag är det tremannascramble, då 78 personer, alltså 26 lag är anmälda.

– Vi ser att det kommer mycket folk utifrån för att spela på Stjernfors, fortsätter Daniel. Det är en hel del sommarboende i trakten, och många som egentligen hör hemma på andra banor som kommer hit för att vi inte har långa väntetider här, medan trycket kan vara stort på andra platser. Greenfeegäster är välkomna.

Golfklubben har cirka 200 medlemmar, och vi har faktiskt haft en ökning i år, trots – eller kanske tack vare – Coronan. Golf är ju ett utomhusspel och man rör sig över stora områden, så trängsel är inget problem.

– När jag för ett halvår sedan tillträdde som klubbens ordförande, satte jag som mål att vi ska nå upp till 240 medlemmar, och det verkar inte omöjligt att uppnå, säger en optimistisk Daniel Johansson.

Den 26 juli har vi en Gröna kortet kurs, och hittills har vi runt 20 anmälda till den, och om intresset är stort kan vi köra extrakurser. Är man intresserad av att börja med golf går det bra hör av sig till klubben via hemsidan eller Facebook

Banorna i Stjärnfors är i gott skick, tack vare två säsongsanställda banarbetare och frivilliga krafter. Stor heder åt dem! Stort tack också till näringslivet och övriga som sponsrar vår verksamhet.

På vår fråga hur Daniel själv upplevt dagens tävling, svarar han att han känner sig nöjd med den sjätteplats, som han och hans lagkamrat uppnådde. Och värmen då?

Jo, han medger att det ibland kan vara skönt att svalka sig en stund i cafeterians skugga, klämma en macka och dricka något kallt.

Säkerheten är viktig

Här har Annika Papmehl-Dufay tagit sig en paus från cafeterian tillsammans med kanslisten Anita Elvenäs.

Foto: Bo Kempegård

Text: Björn Öringbäck

 

 

 

 

Kommentarerna är avstängda