News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fritids på Kyrkbacksskolan öppnar igen

Fritids på Kyrkbacksskolan öppnar igen

2021-03-03

Mitt under den pågående pandemin startar Fritidsaktiviteterna på nytt och i tisdags var det premiärmingel utomhus och bandklippning vid Kyrkbacksskolan.
Jennifer Hellqvist basar nu för verksamheten tillsammans med Emma Persson, och tillsammans har de lagt upp ett schema med aktiviteter som talkshow, film och musikskapande. De har också delat upp deltagarna åldersvis, så att tisdagar är det barn från klasserna 4 och 5 som får del av utbudet, på onsdagar är det klass 6 – 7 och på torsdagar är det åttornas och niornas tur.
Till premiärminglet var naturligtvis alla välkomna och även några från ansvariga från kommunledning och utbildningsområdet deltog.


Teodor, även kallad Teo, klipper bandet under övervakning av Jennifer och Emma.

Efter själva öppningsceremonin bjöds det på varmkorv och sedan kunde man gå en tipspromenad.
Själva tipspromenaden var ganska svår, berättar Jennifer för Kopparbergarn.
Ska det vara på fritids ska det inte vara frågor om sånt man lär sig i skolan, utan från lite andra områden, till exempel om vad en korsning mellan isbjörn och grizzlybjörn kallas.
Hur många visste att det heter prizzly?

Det blev en lyckad uppstart, tyckte Jennifer. Till premiären kom fjorton nyfikna och förväntansfulla ungdomar, som sedan följde med in till cafeterian där nya aktiviteter väntade.

Foto Sture Ekmark

Text Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda