News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Från Rally-SM

Från Rally-SM Pressrelease

16-08-22
augusti-22

I lördags kördes den femte deltävlingen i årets Rally-SM. Tävlingen avgjordes över 10 specialsträckor på totalt 10,7 mil i skogarna omkring Hässleholm. Jacob Jansson tog över ledningen i Junior SM tabellen efter att ha vunnit tävlingen efter en hård fight. Jacob och Malin Strömberg tog över ledningen på lördagsmorgonen efter att gått ut som tvåa en sekund upp till förstaplatsen. Man behöll sedan den ledningen ända in i målet trotts en riktig hård fight

– Vi tog tag i takt pinnen direkt, precis som planerat. Men konkurrenterna, Daniel Röjsel som ledde efter fredagen, men främst Erik Telehagen som tyvärr fick bryta på sista sträckan svarade upp bra och det var en rolig fight hela helgen.
Vi presterade riktigt bra tider hela dagen och avsultade SS10 med att bli 6:a totalt och slå WRC och R5 bilar.

-Vi gjorde ett litet ryck på SS5 men det kunde blivit kostsamt, efter ett hopp på sträckan gick kylaren sönder. Men som tur var kunde vi ta oss in till servicen som var efter sträckan och mina mekaniker böt ut kylaren.

– Den här vinsten behövdes. Jag skulle nog säga att det här är min bästa tävlingen jag gjort, tempot har varit ruskigt högt. Men vi var fokuserade och målmedvetna hela tiden och körde vårat race, säger Jacob.

Nästa tävling i Rally SM är East Sweden Rally och körs i Linköping om tre veckor.

Kommentarerna är avstängda