News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Framtidsmässa i Ljusnarshallen

Framtidsmässa i Ljusnarshallen

2023-11-02

Förr var det dåtida. Ingenting? Sedan kom radio och svart-vit tv. Nu är det nu. Radio i massor och oändligt med tv-program, i färg. Framtiden är något som kommer. Vem vet vad? Svårt att sia om framtiden. *Men söndagen den 29 oktober, var det återtid. Förklaring följer senare.


Hjärtligt välkomna till Framtidsmässan! En rörig bild. Ett hjärta av guld? Nja. Nästan. Kopparrör och kopplingarna är av mässing. Mässing är en legering av koppar och zink.


Ahlstrom i Ställdalen. En stor arbetsgivare. Tillverkar fiberduk.


Detta är också en stor arbetsgivare. Kopparbergs Bryggeri där ett par av eleverna har fått bryderi med att gissa på antalet i glasburken.


3D-skrivare hos Hitachi i Ludvika.


Ställbergs Mekaniska med frästa och svarvade detaljer.


Josefine Karlsson frågade: Vad är detta? En del såg frågande ut och gissade hejvilt. Letar du guld så kan denna vara bra. Det är nämligen en vaskpanna.


Tre trevliga jäntor, som jobbar inom Ljusnarsbergs kommun och berättade om hjälpmedel med mera.


Viktor Eriksson, Morris Bergström och Ellen Axelsson som utbildar sig vid Karolinska gymnasiet.


Räddningstjänsten i Ljusnarsberg och här är det Tove Stark och Jonas Nyström. De räds inte för något.

Några elever spelade in en podd som kallas framtidspodden. Här diskuterade de sina tankar och sina drömmar om framtiden. På bilden ses Elliot Persson Lundberg, Robin Nyvall, Arya Murad och Catrin Lundberg. Foto: Joachim Tadell.

En överblicksbild av ett ögonblick i Ljusnarsberg. Dags för lunchrast. En framtidsmässa med massor av framtida förväntningar och förhoppningar. Lycka till önskar vi alla elever!

*Söndagen den 29 oktober 2023 är årets längsta dag. Klockan 3 blir klockan 2 och klockan blir 3 för andra gången denna natt i oktober. Oktober är obestridligt årets längsta månad. 31 dygn plus en timma.

Foto och text: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda