News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fotoklubbens årsmöte 2017

Fotoklubbens årsmöte 2017

17-02-20
20170219_160309_HDR

Ställdalens Fotoklubb höll på söndagen sitt årsmöte i Bruksgården. 14 medlemmar kom och då räknar vi med en alldeles ny kille vid namn Sami Rakkonen, som kom med för första gången.

Sittande ordförande Björn Öringbäck ledde mötet och Bengt Lundell var sekreterare. Samtliga ledamöter i styrelsen omvaldes och Märta Dahlberg och Thomas Johansson valdes till valberedning. Övriga punkter på dagordningen gick också snabbt och så kunde man fundera över övrigt arbete i klubben framöver.

Klubben firar 60 år i år och det ska uppmärksammas med en utställning. Klubben har också tänkt vara med i Kulturglimtar det här året och också fått en förfrågan från Strömsdal, om att även där ställa ut bilder.

I samverkan med Folkuniversitetet kommer klubben att ordna någon form av kurs i foto. Marsmötet är redan bestämt att vara en workshop om skrivare och olika papperskvaliteter och på årsmötet bestämdes, att klubben köper in fotopapper, som kan användas där och att det även ska finnas för medlemmarna att köpa, för att skriva ut t.ex. tävlings- och utställningsbilder.

PART_1487519896393

Efter årsmötesförhandlingarna blev det smörgåstårta à la Inger och sedan ordnades för bildvisning.

20170219_160309_Burst02

Nils Hultman från Hällefors, en gammal ”fotov” sedan länge, visade och berättade om det gömsle, som Hällefors Ornitologiska Förening har norr om Hällefors och där de kan sikta både örnar, hökar och diverse andra fåglar.

ornen

Här en bild på en kungsörn vid gömslet vid hav åtta-tiden en morgon i 2 graders värme (läs kyla). Nils berättade hur man kan se vilken fågel man har i sikte och hur deras färger och täckning förändras efter deras ålder.

20170219_163405_HDR

Som tack för den mycket informativa visningen, fick Nils några tulpaner och en kasse från Ställdalens Tryckeri av ordförande Björn Öringbäck. Björn och Nils var tidigare nära fotokamrater i Hällefors Fotoklubb, nuvarande Fotoklubben Oktav.

20170219_164920

Så blev det kaffe med kaka/tårta och gemytlig samvaro. Flera av fotoklubbens medlemmar fann att Nils Hultman var en givande kontakt och ornitologiska föreningen fick två nya medlemmar. Härligt utbyte alltså!

För den som är intresserad har Hällefors Ornitologiska Förening en hemsida

Text och foto (förutom örnen): Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda