News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fotoklubben på utflykt

Fotoklubben på utflykt

17-08-22
DSCN3438

Den 20:e augusti träffades några tappra ur Ställdalens Fotoklubb i Rockesholm för Maratonfoto. Rockesholm är en liten by efter ”banan”, som vägen kallas mellan Grythyttan och Karlsdal norr om Karlskoga. Banan därför att den är byggd på den gamla järnvägsbanken efter den smalspåriga järnväg, som en gång gick där.

DSCN3411

Vägen är kantad med skog, sjöar och mossar och är en mycket vacker väg att åka. Den är förstås som alla järnvägar ganska plan och saknar skarpa kurvor.

DSCN3436

Målet denna gång var Rockesholm 30A, ett litet italienskt café. Det finns i den gamla skolan, som varit nedlagd sedan många år tillbaka. Man kan komma dit och fika, men också få sig en italiensk lunch, då framför allt pastarätter.

Vi började med fika och bestämde motton för fotona. Det blev vatten, sten, något från kraftstationen, kyrkogård, växt och vy.

DSCN3410

Kraftstation är naturligt, för det finns en gammal kraftstation i Rockesholm.

DSCN3420-2

Kyrkogård är lite mer exotiskt, men det finns en liten begravningsplats med kapell en bit inne i skogen. Somliga gravar är ända från 1800-talet, andra är nya och moderna, så platsen används fortfarande.

DSCN3426

Så gav vi oss ut och fotade ett par timmar innan vi återsamlades i skolhuset. Där la Björn in tävlingsbilderna på sin dator i mappar för var och en.

DSCN3427

Sen kunde vi se oss omkring i den gamla skolan och där finns lite olika saker utställda i matsalen.

DSCN3429  DSCN3430

Ett av rummen kallas Museum och där finns en del gamla brev och bilder att se.

DSCN3432

Så blev det dags för en lite sen lunch med penne och köttfärs, innan vi avslutade det hela och startade hemfärden. Regnet hade öst ner på morgonen, men hela utflykten gjordes i strålande solsken och alla var nöjda med utflykten, som dessutom var ett litet 60-årsfirande av klubben.

Text och foto: Inger Aftonljus

 

Kommentarerna är avstängda