News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Foto Maraton

Foto Maraton

14-09-09
Den sista maj var nio av medlemmarna i Ställdalens Fotoklubb ute och tog bilder i Kopparberg. Det var då dags för Foto Maraton och sex teman skulle vara förevigade. Nu på septembermötet var det redovisning av resultatet.

20140902275

Edolf Andersson och Hans Larsson, som haft uppgiften att bedöma bilderna kom till mötet och berättade hur och varför de bestämt vilka bilder som de tyckte var bäst. Det var mycket intressant att höra deras åsikter. Vi som fotoklubbister har våra kriterier att gå utifrån, med komposition, balans, färger och diverse andra fotografiska detaljer, men här hade man tänkt i helt andra banor och sett andra saker i bilderna.

Lite svårt var det att komma ihåg vem som tagit vilka bilder, för undertecknad, som är tävlingsledare, hade inte delat upp bilderna på person, utan bara sparat dem i de olika temana. Men skam den som ger sig. Lite detektivarbete efter kamerornas sätt att namnge sina bilder, gjorde att allt klarades upp.

Vinnare blev Björn Öringbäck tätt följd av Annika Zetterlund, som har stor vana vid den här typen av fotografering och röner stora framgångar i Handelsbankens liknande tematävlingar. Märta Dahlberg och Kimmo Kuismin kom på delad tredjeplats och sedan hade resten av deltagarna lite lägre placering.

20140902278

Efter redovisning och fika var det gästernas tur att visa en del av sina bilder. Edolf visade en serie blandade digitala bilder och Hans hade med sig en bunt färgbilder på papper. Det blev en mycket lyckad och intressant kväll.

Som grädde på moset berättade Thyra Lundell att hon fått meddelande från Ahlströms, som låter oss få ha lokalen i Bruksgården, att vi snarast måste röja ur allt i klubbrummet där det måste saneras efter en vattenläcka i våningen ovanför. Sagt och gjort. På fredagen samlades vi och tog ett arbetspass. Thyra hade gjort en härlig soppa till lunch, så arbetet fick riktig guldkant.

Som avslutning kommer här vinnarbilderna i alla teman.

bro-kimmo

Bro – Kimmo Kuismin

folkvimmel-gun

Folkvimmel – Gun Finsberg, som var gästdeltagare i tävlingen.

forsommar-annika

Försommar i Kopparberg – Annika Zetterlund

gult-bjorn

Gult – Björn Öringbäck

jarn-thyra

Järn – Thyra Lundell

skyltfonster-bjorn

Skyltfönster – Björn Öringbäck

 

 

Kommentarerna är avstängda