News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Förnyelse vid boulebanan

Förnyelse vid boulebanan

2020-05-21

När PRO-Kopparberg en gång för mer än tio år sedan fick ta över de gamla tennisbanorna vid Tallheden i Bångbro var dessa kraftigt igenvuxna, inte bara med gräs och blommor, utan till och med lövsly! Visst bukar man tala om ”pigga pensionärer”, men tennis i PRO?

Visserligen var det inte tal om tennis, men väl om boule, och det krävdes absolut kraft och kondition av de PRO-are som förvandlade området till boulebanor. Så det var väl inte så konstigt att krafterna tröt när det kom till att ordna så att spelarna kunde komma under tak om oväder utbröt mitt under pågående spel. Lösningen fick bli ett tält! 

Men tidens tand och en och annan snörik vinter visade så småningom att det behövdes ett bättre alternativ. Nu har en klubbstuga i trä uppförts på platsen, och dessutom en liten redskapsbod. Egentligen skulle man nog behöva ytterligare en liten byggnad av samma storlek och design, men med ett hjärta på dörren, men det blir kanske inte så lätt att få bygglov på?

Bygget vid boulebanan är inne i avslutningsfasen. Bengan sågar till en bräda som ska passa till golvet, som snart är klart.

Vad passar bättre än att den tidigare färghandlaren och nuvarande PRO-ordföranden Anders Zetterlund målar den nya redskaps boden?

Foto: Sture Ekmark samt eget arkiv

Text: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda