News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Författarbesök

Författarbesök på biblioteket

På måndagen var det ett författarbesök på biblioteket.

Det var författaren Christina Olseni från sydvästra Skåne. Hon kom redan på söndagen och övernattade på Bångbro herrgård. På måndagsförmiddagen gick hon en promenad efter kanalen och fann den mycket vacker. Men hon kom ensam utan sin författarkollega.

Text och foton: Sture Ekmark

 

Tillägg från redaktionen: Christina Olséni är en del av författarduon Olséni-Hansen. På ”forfattarformedling.se” berättar Christina att hon och Micke Hansen hamnade i samma träningsgrupp på tennisbanan. Där började de prata om sina olika skrivprojekt. Micke ville skriva humor och Christina deckare. De kom på att det kan ju vara mycket roligare att skriva tillsammans, och det blev humoristiska deckare! Detta var något som gjorde succé för lovorden är många! I serien ”Mord i Falsterbo” ingår dessa böcker: 

Badhytten, 2015
Fågelskådaren, 2016
Ryttaren, 2017
Strandhotellet, 2018
Turisten, 2019
Livräddaren, 2020
Hotellgästen, 2021
Sommarfesten, 2022

Författarduon skriver också för ungdomar; denna serie heter ”Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå”, och här ingår böckerna

Den försvunna mustaschen, 2019
Den försvunna guldfisken, 2019
Den försvunna mikrofonen, 2019
Den försvunna fotbollen, 2020

Längtar man efter en spännande men rolig bok till hängmattan i sommar, så leta efter en bok av Olséni-Hansen. På biblioteket finns en hel del exemplar att låna!

Tilläggstext: Anna-Lena Didić

Kommentarerna är avstängda