News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Företagsfrukost i september

Företagsfrukost i september

17-09-21
Det hade kommit mycket folk till Bångbro Herrgård på tisdagsmorgonen för att avnjuta en fin hotellfrukost och lyssna till föredrag om allt ifrån näringsliv till skolmiljö och telekomföretag.

IMG_4648

Från näringslivet kom Karl Hulterström som är regionchef. Han berättade om rankingen och att den kommer 26 september, så vi vet inte riktigt ännu hur vi står.

IMG_4656

Här ligger vi i alla fall i den övre halvan och det är en position, som vi ska se till att hålla och helst klättra uppåt på.

IMG_4658

Representant för arbetsförmedlingen var Zila Conejeros, som berättade att de hade en ny inriktning i sin verksamhet. Man ska inte stirra sig blind på en persons utbildning, utan se möjligheter med människors olika kompetenser vid sidan om detta och möjlighet till att utveckla dessa kompetenser vidare.

IMG_4646

Jaktfalkarna, ett filmbolag, hade gjort en kortfilm om kommunen. Materialet kommer ur ett samarbete mellan flera arbetsgrupper.

IMG_4649

Även den tar upp kommunens utvecklingsmöjligheter och ska bidra till en ljusare framtidstro.

IMG_4647

Sten Nicklasson är berättare i filmen som också finns att se på kommunens hemsida. Läs mera här!

IMG_4659

En ny teleoperatör har etablerat sig här i Kopparberg. De kommer från Oslo och heter My Beat och presenterades av sin VD Fredrik Horn Berlin. De kommer att erbjuda abonnemang till både företag och enskilda och starta ett kundcenter i Kopparberg.

IMG_4660

Från skolan kom den nya bildningschefen Eva Sund. Hon berättade, att hon med iver och geist kommer att jobba för att utveckla skolan och höja nivån på lärande.

IMG_4661

Även lärarna Ronnie Edvardsson och Ingrid Hultén och  var med. Ingrid är ny SYO och arbetar därmed att få in eleverna i 9:an på olika PRAO-platser. Hon vädjade till företagen att hjälpa till och öppna sina dörrar för eleverna. Ronnie har ju sedan länge arbetat för att eleverna ska få god insikt i arbetslivet.

Uppgifter och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda