News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Företagarfrukost

Företagarfrukost

16-02-07
IMG_7860

I tisdags var det företagarfrukost på Hörnkrogen, där en hel del företagare samt deltagare från kommunen och brandförsvaret var närvarande.

IMG_7862

Från Mälarenergi kom Ulf Björnehaag och han berättade att Mälarenergi vill att det även ska bli ett lokaltföretag, i och med att de äger en hel del mindre vattenkraftverk här i kommunen.

IMG_7864

Ett annat företag som representerade sig var Jaktfalkarna, ett företag inom reklam och marknadsföring. Bolaget representerades av Ruben Wickenhäuser, företaget är stationerat i Nora.

IMG_7866

Det var även några unga entreprenörer representerade av ungdomarna Gustav Andersson, Martin Nilsson samt Nils Johansson och deras företag heter Aquile och de hade specialiserat sig på T-shirts.

IMG_7867

Även Brandförsvaret berättade om sitt behov av deltidsbrandmän och att det kunde bli ett ömsesidigt hjälpande i och med att företagen fick då en brandman på plats som kunde vara behjälplig både med brand och med utbildning av dess personal i brandbekämpning, brandmännen som var på plats var Rolf Hellberg samt Göran Haag från Ludvika och Henrik Karlsson från Kopparberg.

IMG_7870

Per Nordin vd för Sönebuss tog sig hit från Karlskoga för att berätta om Bergslagenexpress som har varit ett försök i snart ett år men sa även att nuvarande turlista inte är statisk utan kan komma att ändras om behov finnes. Han berättade att Söne är namnet på en ort som är så liten, att när fronten på bussen passerat har inte bakänden kommit in än. Men därifrån kommer bussbolaget som är jättestort.

IMG_7871

Med på mötet var även Sten Niclasson med fru från Opera på skäret.

IMG_7872

Sedan tog kommunchefen till orda.

IMG_7873   IMG_7874

På plats var även Mia Ström från Handelskammaren samt Zila Conejeroz från Arbetsförmedlingen.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda