News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Föreningsträff på Tingshuset

Föreningsträff på Tingshuset

2019-11-24
Föreningarna i Ljusnarsberg fick en inbjudan från Natalie Peart, kommunens fritidskonsulent, till ett möte i Tingshuset.

22 föreningar och 33 personer kom till Tingshuset för att lyssna och diskutera.

Kvällens gäst var från Riddarhyttan och heter Anders Olsson. Han talade om finansutveckling av föreningsverksamheter. I Riddarhyttan har man kommit långt i sitt arbete med att finansiera sina ideer.
Anders tryckte på att man måste se över grunden för sin verksamhet och vad man vill föra ut för budskap. Det är grundförutsättningen för att värva nya medlemmar, men det gäller också att öppna upp verksamheten så fler ser den och tycker det verkar intressant.
*Vad är idén? * För vem vill man ha verksamhet? *Varför då? Det är tre frågeställningar man måste vara klar över för att komma vidare och utveckla sin verksamhet. Behöver man se över vilka människor som finns i verksamheten? Behövs lokal, material och pengar?

Anders Olsson informerade också om vad det finns för möjligheter att söka bidrag till föreningen. Det gäller både lokala regionala bidrag men också en väldig massa stiftelser och organisationer. Anders menade att det finns ingen brist på pengar om man bara har tid och kraft att presentera sin idé och har en bra kalkyl. Det var många goda råd som åhörarna fick ta del av.
Anders är en stor inspiratör. Han fick många föreningsrepresentanter att tänka efter. Funderingarna och frågorna var många.

Kaffe och smörgås gav möjlighet att prata och byta idéer.

Några medlemmar från PRO hade funderingar.
Efter kaffet berättade Ewa-Leena Johansson om Sparbanksstiftelsen och dess möjligheter att stötta föreningar. Från Ljusnarsberg kommer inte så många ansökningar. Man delar ut bidrag fyra gånger per år. Det går att få bidrag både till enstaka arrangemang men också till grundverksamheten i stort.
Natalie Peart avslutade mötet med ett riktigt brandtal för samverkan mellan föreningarna. Hon talade också om hur viktigt det är att vi alla medverkar till att göra en positiv bild av Ljusnarsberg. Det här mötet var ju ett bevis på att det finns många goda krafter som lägger mycket av sin fritid på att ge andra en meningsfull fritid. Men vi behöver fler volontärer som kan ge lite av sin fritid för andra.

Text och foto: Thyra Lundell

Kommentarerna är avstängda