News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Föreningsträff i Tingshuset

Föreningsträff i Tingshuset

18-03-01

IMG_4897a

Många hade samlats till föreningsträffen i Tingshuset, och den som höll i det hela var Karin Wouda från kommunen.

IMG_4899
Karin redogjorde för de olika föreningsbidrag som kan sökas, och om de förutsättningar som gäller för att bidrag ska utbetalas. En förening kan till exempel få verksamhetsbidrag som hjälp till allmänna kostnader för administration, lokalhyra, ledarutbildning mm. Dessa bidrag beräknas på antalet medlemmar; mest får man för medlemmar under 20 år, samt för familjemedlemskap.

IMG_4903b
Aktivitetsbidrag är avsett att stimulera föreningar som riktar sig till barn och ungdomar 5 – 20 år. Bidraget kan sökas av föreningar som genomför aktiviteter för barn och ungdomar med planerade träffar och ledare.
Föreningar som bedriver ungdomsverksamhet kan också söka föreningslokalbidrag.
Dessutom finns ett lovbidrag till föreningar som arrangerar aktiviteter för barn 5 -15 år under skolans jul. och sommarferier, samt påsk- och höstlov.

Det hade också lagts ut listor på borden vid sidan där representanterna från föreningarna kunde skriva sina egna förslag inför framtiden.

IMG_4907-(1)

Det bjöds även på fika under pausen där blev det också en hel del diskussioner om vad som kom att antecknas på listorna.

IMG_4901
Svante Forslund från Lindesberg pushade för föreningen SOFI som har hand om hur man blir språk vän. Det är ett projekt för en bättre integration och som visade sig har gett  bestående vänskap mellan svenskfödda invånare och nyanlända.

Text och foto: Sture Ekmark

Kommentarerna är avstängda