News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Föreningskväll på Tingshuset

Föreningskväll på Tingshuset.

2019-03-09

Natalie Peart, kommunens fritidskonsulent, hade bjudet in föreningarna i Ljusnarsberg till en träff.

Istället för att vi jobbar var för sig i vår egen nisch vill hon att vi skall ta nytta av varandras kunskaper och erfarenheter.

Drygt 35 personer kom till samlingen.


Arkivbild

Kommunalrådet Ewa-Leena Johansson hälsade välkommen. Hon var glad över den stora uppslutningen.
Mikael Haapala, näringslivsutvecklare, och Natalie presenterade sig. Deras huvudbudskap var att poängtera det ideella arbetes stora vikt och att bygga broar mellan olika föreningar. Målet är att föreningarna skall kunna växa sig starkare.
Kommunens IT-avdelning har tagit fram en mall för föreningarna att marknadsföra sig med.
Man hittar den under rubriken föreningsliv på hemsidan. På samma sida hittar man också blanketter för att söka föreningsbidrag. Ansökningarna skall var insända för 31 mars.
Natalie redogjorde för vilka aktiviteter som kommer under året. Hon ville gärna att föreningarna skall deltaga på olika sätt. Skriv gärna in det i din agenda.
• Valborgsfirande vid Pärlan
• Våryra 25/5
• Nationaldagsfirande på Malmtorget 6/6
• Midsommarafton på Malmtorget 21/6
• Kulturglimtar och Guldrusch 29-30/6
• Loppishelg 13-14/7
• Stenmarknad 27/7
• Kopparbergsfestivalen 9-10/8
• Sommarcamp för barn (ICA arrangör) 10/8
• Kopparbergs marknad 27-29/9
• Julmarknad 1 /12
Affischer kommer närmare arrangemangen.

Johan Eriksson presenterade Kopparbergsfestivalen. Han och hans bror Mats, som driver företaget JMEmusic, har kommit långt i planeringen av något som kommer att dra besökare till Ljusnarsberg. Johans vision är att det skall bli en stor stadsfest som kommer att bli en ny tradition i Kopparberg. Det kommer att byggas upp två scener nere på tivoliplatsen. 10-talet orkestrar och artister är redan bokade. Johan flaggade för att det kommer att behövas massor av volontärer. Så känner man att det här vill jag ge en hjälpande hand är det bara att höra av sig till bröderna Johan och Mats.

Mikael Pers från ÖLif (Örebro Läns idrottsförbund) informerade om förbundet. Den kan bistå med kompetens och pengar om man vill utveckla verksamheten. Han visade också statistik som bl.a visade att skillnaden mellan aktiva män(killar) och kvinnor(tjejer) som utöver någon sport jämnats ut. Från att ha varit en verksamhet för främst killar börjar tjejerna erövra mark. Mikael berättade att det finns gåfotboll en sport för dem som inte springer så bra.

Anders Olsson från Röda Korset presenterade ett integrationsprojekt. Det gick ut på att skapa en självgående nätverksgrupp. Röda Korset skulle kunna hjälpa till att starta upp en sådan i kommunen.

Håll Sverige rent är fortfarande en kampanj som drivs. Vill man som förening ställa upp och städa kommunen kan man anmäla det för den sista mars. Då finns det säckar och andra tillbehör att hämta på kommunkontoret.

En paus med kaffe och smörgås hörde till. Då fick deltagarna möjlighet till lite mingel.

Det blev en späckad informationskväll som gav föreningarna mycket information att ta med sig hem till klubbarna.

Text och foto: Thyra Lundell

Kommentarerna är avstängda