Korta nyheter

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Translate:

Föreningar Bergslagens Demensförening

Bergslagens Demensförening

Bergslagens Demensförening har sin försommarutflykt till Kopparberg tisdagen den 14 maj. Samåkning i bilar från Lindesberg, Guldsmedshyttan och Hällefors. Vi kommer att starta med ett besök i Ljusnarsbergs kyrka kl 11.00 sedan blir det gemensam lunch och kl 13:00 kommer vi att besöka Koppargården och ta del av främst demensarbetet och de anhörigas möjlighet till stöd.

Om föreningen

Bergslagens Demensförening återstartade 2015 efter att legat i träda 3-4 år. Vi har nu nära 60 medlemmar och de finns på många orter i de fyra norra kommunerna.

Ordförande: Christina Pettersson Guldsmedshyttan tel 076-768 76 01, kassör: Inga Karin Falk Hällefors, sekreterare: Christina Wendin Lindesberg, ledamöter: Birgitta Larsson, Hults Gamla skola och Anita Hagerberg Lindesberg.

Föreningen har bankgiro 5082-6148 och medlemsavgift 200 kr/år. För denna avgift får man 4 nummer av Demensforum med information om Demensfondens utdelning av forskningsanslag, berättelser ur vardagslivet, tips på hjälpmedel etc. Naturligtvis får Du som medlem möjlighet följa med på utflykter delta i promenader, komma på möten och göra studiebesök på olika platser.

Vi är anslutna till Demensförbundet med nära 11 000 medlemmar. Förbundet har utöver ett viktigt kunskapsspridande, stöd till forskning och utveckling kring Alzheimer och andra demenssjukdomar också ett nationellt nätverk för unga anhöriga och en telefonrådgivning för medlemmar med demenssjukdom och deras anhöriga, tel 0485-375 75.

Vi arbetar på lokalt plan för att

  • Sprida kunskap om demens
  • Personal ska ha utbildning om demenssjukdomar
  • Vårdpersonal ska ledas av en chef med kompetens inom demensområdet och finnas på boendet varje dag
  • Boendet måste vara anpassat till demenssjuka
  • Personal måste utökas vid behov
Kommentarerna är avstängda