News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Folkets Trädgård Ställdalen

Folkets Trädgård Ställdalen

PRESSMEDDELANDE

2020-06-05

Sommarprogrammet på plats
I Folkets Trädgård föds och växer framtidstro och gemenskap

Ställdalen, den 3 juni, 2020. Folkets Trädgård är idéen om en mötesplats som nu blivit verklighet i centrala Ställdalen. Trädgården ligger idag som ett utropstecken i ett nedgånget och öde centrum. Under sommaren kommer här att flöda av tankar och idéer kring Ställdalens framtid och om hållbar odling. Sommarprogrammet är på plats och erbjuder umgänge och gemenskap helt i linje med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Mer än någonsin behövs i dessa tider mötesplatser anpassade till dagens Corona-situation. Sommarprogrammet under juli-augusti öppnar för umgänge utomhus i små grupper för unga och gamla. I ett mycket varierat program finns bland annat musikkvällar, lokala mathantverkare, samtal, workshops samt fikastunder. Programmet har tagits fram tillsammans med föreningar i närområdet och lokala aktörer.

En viktig del i programutbudet är mötena mellan byborna för att där kunna identifiera behov, resurser och utvecklingsmöjligheter för byn. Detta material kommer att vara underlag för att ta fram mål, strategier och handlingsplan i det fortsatta arbetet.

– Vi vill pröva en ny form för att få boende i Ställdalen att engagera sig i orten, säger Elin Hector, en av initiativtagarna till Folkets Trädgård.

– Vi tror på just en trädgård för att locka till engagemang och delaktighet för att utveckla ett hållbart samhälle, fyller Arno Wilting i, en annan av initiativtagarna.

Initiativtagarna till Folkets Trädgård är ett 10-tal nyinflyttade personer i Ställdalen och är en del i Ställdalens byalag.
————————————————————————————————————–

För mer information:

Elin Hector, mobil 0732-60 30 42 Arno Wilting, mobil 0761-26 68

Bilder

Förskolan var med och målade pallkragarna.

Flera hjälpte till.

Här växer krasse och kål.

 

Programmet

Finns hela i länken Folkets Trädgård Ställdalen – Sommarprogram 2020

  

Kommentarerna är avstängda