News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Flera solister

Flera solister i La Traviata

15-05-03
Jessica_Rose_Cambio-300x300
 Jessica Rose Cambio

 Jessica Rose Cambio är en italiensk-amerikansk sopran, som är känd världen över. Hon har varit operasångerska i 10 år och i år gör hon sin Opera på Skäretdebut som Violetta. Det är ju så, att det behövs två solister till de stora rollerna och de uppträder olika kvällar.

Jessica Rose Cambio har sjungit titelrollen i La Traviata tidigare, liksom la Bohème, Lucia di Lammermoor och Anna Bolena. Hon bor både i New York och Milano och dessutom uppträder hon på olika platser i världen.

I sin utbildning har hon en Bachelor of Music vid Rhode Island College och en Master of Music från University of Southern California.

Dominick_Chenes-300x300
Dominick Chenes

Även Alfredo sjungs av två solister och amerikanen Dominick Chenes byter av Won Whi Choi i den rollen. Han är från Las Vegas och debuterade professionellt förra året som Riccardo i Verdis Un ballo in Maschera.

Han är en av de hetare nya stjärnskotten i USA men fortfarande relativt okänd i Europa. I sommar får vi stifta bekantskap med honom, som är en lyrisk tenor med enkarismatisk sångstil.

Dominick Chenes har vunnit en rad utmärkelser och sjungit stora roller i ibland annat Maskeradbalen, Trollflöjten och Cosi fan tutte. I sin utbildning har han en Bachelor of Music från University of Nevada, och en Master’s Degree in Music från samma universitet.

ops_artists_pavel2-300x300
Pavel Yankovsky

Pavel Yankovsky kommer tillbaka till Opera på Skäret som Giorgio Germont, Alfredos far i sommar. Han ersätter Anton Eriksson, som inte längre finns med i rollistan. Pavel Yankovsky är en vitrysk baryton som hyllades för rollen som Figaro i Barberaren i Sevilla 2013.

Pavel Yankovsky hör till de allra bästa operasångarna i sin generation i Vitryssland och Ryssland och har en strålande karriär i båda länderna. Sedan 2010 har han varit en ledande solist vid Novosibirsk State Academic Opera and Ballet Theatre. Under två säsonger där, har han sjungit sexton roller, som förekommer i över hundra föreställningar.

Han har också turnerat i Spanien, USA, Sydkorea, Thailand och Japan. han har erhållit en mängd priser och har också en gedigen utbildning, bl.a. på St Petersburg Rimsky-Korsakov Conservatoire.

Uppgifter från Opera på Skärets  och solisternas egna hemsidor.

Text: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda