News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fler ur operaensemblen

Fler ur operaensemblen

15-04-15
Valdis_Jansons
Valdis Jansons

Valdis Jansons uppträder som Alfredos far Giorgio Germont i La Traviata på Opera på Skäret i sommar. Han kommer från Lettland och har uppträtt på många av de stora operorna och teatrarna i hela världen. Valdis Jansons började som violinist, men övergick sedan till att sjunga. Hans barytonröst har rosats i många sammanhang liksom hans alldeles utmärkta italienska. I sommar gör han sin Sverigedebut.

Anton_Eriksson
Anton Eriksson

Även Anton Eriksson spelar rollen som Alfredos far. Han är från Umeå och har varit med på Opera på Skäret tidigare både sommar och vintertid. Förutom sin utbildning på Operahögskolan i Stockholm har han en kantorsexamen och han debuterade 2006 som Greve Ceprano i Folkoperans uppsättning av Verdis Rigoletto. Sedan dess har han varit verksam på flera av våra stora opera- och teaterscener.

 sofia_almroth

Flora, Violettas väninna och Anina, hennes kammarjungfru spelas båda av mezzosopranen Sofie Almroth, som har sina musikaliska rötter i Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Hon har ett brett sångregister och förutom klassisk opera sjunger hon också latinamerikanskt och modernt. Sofie Almroth har fått flera stipendier och priser och i sommar ser vi henne för första gången på Opera på Skäret.

Mer finns förstås att läsa på Opera på Skärets hemsida, från vilken också bilderna är hämtade.

Text: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda