News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Film om Opera på Skäret

Opera på Skäret blir film

bild_opera

En dokumentärfilm för TV om Opera på Skäret kommer att spelas in i sommar, det är i alla fall förhoppningen. Jimmy Nivrén Olsson på Eyra Media AB i Örebro står bakom idén att tillsammans med Opera på Skäret göra en film av årets arbete med att sätta upp La Traviata. Filmen ska sedan säljas till olika TV-kanaler runt om i Europa, för att göra Ljusnarsbergs egen opera känd för världen. Arbetet har redan inletts genom filmning vid audition-dagarna, och mer kommer det att bli, om bara pengarna finns.

Filmen ska inte bara berätta om årets uppsättning, utan även återge Opera på Skärets historia och det arbete som Sten Niclasson och de övriga entusiasterna lagt ner för att göra verklighet av idén om att förvandla ett nedlagt sågverk till operahus.
När det gäller finansieringen, är tanken att större delen av kostnaderna ska betalas via försäljningen, men så här inledningsvis finns inte så mycket inkomster, men desto fler utgifter, berättar Jimmy Nivrén Olsson. Det saknas omkring 100.000 kronor i startkapitalet, en summa som Jimmy hoppas kunna få in som frivilliga bidrag. Den som vill, kan stötta projektet genom att hjälpa till med finansieringen via Kickstarter.

– Kickstarter är en säker lösning, säger Jimmy, där varje bidragsgivare själv väljer hur mycket pengar han eller hon vill bidra med och man blir dessutom belönad utifrån den bidragsnivå som man väljer. För att bidragsgivaren ska få ut din belöning måste projektet bli helt finansierat, i det här fallet nå upp till minst 100.000kr. Om vi inte lyckas samla ihop totalt 100.000kr så betalas pengarna tillbaka. Det betyder helt enkelt att man inte riskerar att satsa några pengar förgäves.

Jimmy Nivrén Olsson berättar hur det går till:
– För att bidra till projektet, klicka på den gröna knappen ”Back this project”, sedan fyller du i beloppet fritt, eller väljer någon av de färdiga bidragsnivåerna för att få den belöning/bidragsnivå som du tycker passar dig bäst. Klicka sedan på ”Continue to next step” där du fyller i dina kortuppgifter. Avsluta med att klicka på den gröna knappen ”Pledge”. Nu har du lämnat ditt bidrag! Pengarna dras från ditt kort och alla andra bidragsgivare först på avslutningsdagen för projektet (om projektet har nått upp till 100.000kr annars debiteras du ingenting).

Läs mer om Kickstarter och hur det fungerar på https://www.kickstarter.com/help/faq/kickstarter%20basics

Vårt projekt hittar du här: https://www.kickstarter.com/projects/eyramedia/dokumentar-opera-pa-skaret

Jimmy Nivrén Olsson/Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda