News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Fika och korvgrillning på Klacken

Fika och korvgrillning på Klacken

15-05-15
pro8

PRO-föreningarna i Ljusnarsberg har ju börjat samarbeta när det gäller resor och det visar sig mycket lyckosamt. Chaufför Christer Lindström berättade att de ekonomiska förutsättningarna blivit helt annorlunda nu, än tidigare, när varje förening ordnade resor var för sig. Därför kunde man på Kristi Himmelsfärdsdagen ordna en utflykt till Klacken helt gratis för alla, som ville vara med.

Och det var många som kom. En del åkte med bussen, andra körde upp med egna bilar, och sammanlagt blev det närmare 120 pers.

pro1

Mottagningskommittén satt på plats när folk anlände och delade ut lappar för tipspromenad och sålde lotter.

pro0

Det var 10 frågor och en del var nog så knepiga.

pro9

Efter promenaden fick man gå in på Klacken och ta sig en fika till musik av Leif Nilsson i Ställberg.

pro2

Han spelade gitarr och sjöng visor av bl.a. Parling.

pro3pro4

Solen sken och det var fint att sitta ute på altanen en stund och sedan bjöds det på korv och dryck. Alla tycktes njuta av förtäringen och man språkade i grupper på gräsmattan.

pro6

Till slut var det prisutdelning både på tipspromenaden och lotterierna och alla var ense om att det varit en riktigt lyckad utflykt.

pro7

De fyra som var bäst på tipspromenaden fick gissa på antalet makaroner i en burk. Vinnare blev till slut Ann-Marie Cederin.

Före hemfärden aviserade resekommittén också en resa till Gränna 24 juni  och det gäller att anmäla sig till Leif Larsson innan platserna är slut.

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn öringbäck

Kommentarerna är avstängda