News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Familjekompis

Familjekompis

2022-09-14
Studieförbundet Bilda står bakom ett projekt som heter Familjekompis.

I Ljusnarsberg är Arno Wilting projektledare. Hans kollega i Örebro är Rasmiyeh Qassas.
Projektets mål är att skapa kontakt mellan etablerade bofasta personer och nyanlända.

Alla familjekonstellationer är välkomna att anmäla sitt intresse till att bli familjekompis. Sedan är det Arnos uppgift att hitta någon/några nyanlända som har ungefär lika intressen. Huvuduppgiften är att integrera de nya innevånarna i samhället. Att ge förutsättningar för att kunna leva ett rikt socialt vardagsliv är en viktig del i Familjekompis projektide´. Att lära och förstå varandras kulturer och därmed eliminera missförstånd är också en viktig del.

När Arno har funnit personer som verkar trivas med varandra bokas tre möten. Det första mötet bjuder Bilda på och projektledaren deltar. De två andra skall vara endast för de sammankopplade personerna. De bestämmer själva var och när de vill mötas. Gemensamma intressen får avgöra. Känner man att det behövs fortsatt stöd får man det av projektledaren.

Fortsättningen får deltagarna själva avgöra beroende på hur personkemi och intressen samstämmer. Problemet är att hitta neutrala platser att mötas på i Ljusnarsberg. Än så länge kan man mötas utomhus. Är du/ni intresserade av att bli familjekompis, så hör av er till Arno tel.076-1266869.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda