News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Familjeaktiviteter & guidning (även på arabiska) vid stadsnära Finnkullberget

Familjeaktiviteter & guidning (även på arabiska) vid stadsnära Finnkullberget

2019-12-20
PRESSMEDDELANDE

På annandag jul hälsas allmänheten välkommen till en naturdag i Kopparberg med guidning och trevliga utomhusaktiviteter för hela familjen vid Finnkullberget som är månadens reservat. Finnkullberget är ett tätortsnära kommunalt reservat i Kopparberg som Hopajola varit med att skydda. Tillsammans med två guider vandrar vi runt i området, njuter av naturen, spanar efter fåglar och djur som är i farten vintertid samt lagar mat över elden. Guidning sker även på arabiska. Glöm inte bra kläder och skor, matsäck och gärna något att grilla. Naturguider för dagen är Thyra Lundell och Ahmad Al Zeeb (arabisktalande).

Torsdag 26 december kl 11.00-14.00. Samling sker vid reservatets parkering på Finnkullvägen (nära sanatoriet).
Arrangörer: Hopajola och Länsstyrelsen i samarbete med Studiefrämjandet, Ställdalens naturstudieklubb och Ljusnarsbergs kommun.

FAKTA OM FINNKULLBERGET
Finnkullberget är ett kommunalt naturreservat som ligger nära tätorten Kopparberg. Reservatet består av äldre barrskog som är tänkt att användas för friluftsliv och av förskolor, skolor och allmänheten. Den norra entrén till reservatet ligger 700 meter från Tingshuset. Området är stort och kuperat med utrymme för såväl avkoppling, bärplockning, promenader, undervisning som motion. Reservatet invigdes den 2 juni 2009. Läs mer om Finnkullberget: https://www.lansstyrelsen.se/orebro/besoksmal/naturreservat/finnkullberget.html

Arrangemanget på Fb: https://www.facebook.com/events/417109525576431/

Fotot är hämtat från Samhällsbyggnad Bergslagens hemsida.

Med vänlig hälsning,

Ankie Rauséus
Verksamhetsledare på Hopajola
natur@hopajola.se
Tel. 072-546 01 05

*****************************
Hopajola – 25 års unikt samarbete för naturen i Örebro län!

Hopajola har ända sen föreningen bildades år 1994 samlat in pengar för att skydda värdefull natur i länet. Vi stimulerar till lokala naturvårdsinsatser, samordnar länets naturguider och informerar om naturen i Örebro län. Vi ansvarar även för uteteket.se – länets digitala naturvårdsbibliotek. Läs mer & stöd länets naturvårdarbete på www.hopajola.se.

Kommentarerna är avstängda