News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

EU-valet närmar sig

EU-valet närmar sig

14-05-03

Den kommande veckan kommer röstkorten för EU-valet att delas ut till alla röstberättigade, men hur många kommer att rösta? Förra EU-valet hade vi ett röstdeltagande på endast 38 %!
Hur kommer det sig att det är så lågt? Är det som sker i avkroken Bryssel helt ointressant för folket i centralorten Kopparberg? Tror vi inte att besluten där, påverkar oss. Eller tror vi inte att våra få röster kan ha någon som helst påverkan? En sak är i varje fall säker, och det är ju färre som röstar, desto mindre kan vi påverka.

Här i Ljusnarsberg har i alla fall förberedelserna dragit igång i och med en utbildningskväll för röstmottagare och det gänget ställde i alla fall upp mangrant. Anders Andersson och Mia Fridfält Berggren från kommunkansliet svarade för genomgången, och det är mycket som måste ske exakt så som anvisningarna säger. Det gäller till exempel placering av valsedelställ, skärmar mm i lokalen, och hur kontroll av vallängder och fastställande av identitet genomförs, samt hur de avgivna rösterna hanteras och räknas.
Många av de drygt 40 röstmottagare och ersättare som samlades den här kvällen har vana från tidigare val, men för ett tiotal innebär EU-valet den 25 maj premiär i sammanhanget.

Kommentarerna är avstängda