News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Ensemble Franciska på Stora Gården

Ensemble Franciska på Stora Gården

15-08-08
francisca1

Ett litet antal människor samlades på lördagseftermiddagen för att lyssna på Ensemble Franciska på Stora Gården. De som inte letade sig dit, får skylla sig själva att de missat något riktigt se- och hörbart. Trots att han är sjuk, deltog även John Björklund i åhörarskaran och fick njuta av de härliga tonerna.

Tomas Wikenius på klarinett, Bodil Kindlundh på fagott och Anna Franciska på sopransax underhöll med både klassiskt och svängigt.

francisca2

Efter en inledning med Divertimenti no 1 i fyra satser av Mozart fick publiken höra Maja dansar, som handlar om hur Tomas dotter Maja dansar omkring i vardagsrummet. Sedan blev det låtar som Sakta vi gå genom stan och Swing it magistern. Det svängde rejält i den medryckande musiken.

Så kom en motpol i Visa från Gammelsätra och Tomas berättade att den visan skapades delvis på fjället och delvis i kyrkan där. Dessutom fick publiken fundera över var man hört nästa musikstycke. Det skulle höra ihop med ett TV-program. Jag som Kopparbergarns företrädare hörde på en gång att det var jingeln till Antikrundan och hade som tur var rätt.

Eftermiddagens konsert avslutades med Divertimenti no 2 i tre satser av Mozart och så kunde man gå ut i solskenet upplyft till både kropp och själ. Det kroppsliga fick fikat i pausen stå för, för kakan till var en riktigt smaskig bit.

Text, video och foto: Inger Aftonljus

Kommentarerna är avstängda