News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

En historia från Summercamp

En historia från Summercamp

2023-08-25

För snart två veckor sedan var den fantastiska helgen med Summercamp och festival i Kopparberg! På Summercamp hade vi i Kopparbergarn ett uppdrag till alla ungdomar som kom till vårt bord. Tillsammans skulle de nämligen skriva en historia. Vi hade börjat berättelsen med en mening. Nästa person fick efter att ha läst denna mening, fylla på med en ny mening i berättelsen. Rickard och Wiveca som stod på plats vid Kopparbergarns bord vek sedan bort den första meningen. Detta gjorde att den som skulle skriva enbart kunde läsa föregående mening! Detta fick att berättelsen kan ”svänga” åt många olika håll!

Här gnuggas geniknölarna eller kanske ”fantasiknölarna”, för här skapas en del av vår berättelse.

 

Nu har jag satt samman alla meningar till en liten historia. På några få ställen har jag gjort en liten ändring i meningen, för att få ett sammanhang. Det började med en mening, men blev till tre små separata berättelser! Här har ni resultatet:

Det var en tidig morgon och jag tog en promenad i skogen. Jag gick och gick tills det kom en björn! Då blev jag helt blixt stilla. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag sprang och björnen var helt stilla och kollade på mig. Hur snabbt jag än sprang, rusade björnen efter. Träden bara susade förbi. Men helt plötsligt stannade björnen. Va!! Jag vände mig om för att se vad som pågick. Björnen dansade Macarena!! Macarena dansen är svår tycker jag, så jag bytte musik till ABBA, och då började hela skogen vakna! Vi dansade till Dancing Queen och kände oss som drottningar! Sen tog vi på oss kronorna och dansade som riktiga drottningar.Efter det kom alla kungar och vi åt mat.

Jag tog bilen till affären och köpte blåbär. Sen såg jag en höna som gick runt på bondgården och tittade på de andra djuren. Hon såg en tupp. Hönan bestämde över tuppen. När hon såg honom fick hon lust att bita honom i foten. -Och hon bet tuppen i foten. Han grät för det gjorde ont, sen gick han hem och sa till sin mamma.

Jag var ute och cyklade och såg en kille jag blev kär i. Men jag visste inte vad jag skulle göra, så jag cyklade vidare. Jag cyklade hem och skrev i min dagbok om honom. Sen tittade jag på en film. Det var om en motorcyklist som var ute och åkte. Motorcykeln kraschade rakt in i en bildörr som hade lämnats öppen. Då flög lilla Shihab ut på ängen. Där såg han en älg som satt på en campingstol och grillade. Då åt mat tillsammans och njöt. Sen gick han iväg och köpte godis för han blev sugen på det. Han åt sitt godis och njöt. Sen njöt han av musiken och sjöng med. Det var en flöjt som var gul och en gitarr som var röd. Men gitarren gick sönder. Han gick och köpte en ny gitarr i musikaffären, men sen tappade han gitarren! Jag grät och strök min katt. Jag tittade upp på tv:n igen, men då stängdes den av och datorn sprängdes! Vad hände? Nu blev jag ledsen, jag ringde till en kompis. Vi beställde pizza, men pizzan var bränd. När vi skulle slänga den, då såg jag något i soptunnan…

Berättelsen skriven av ungdomar som besökte vårt bord vid Summercamp.

Sammanställning och foto: Anna-Lena Didić 

 

Kommentarerna är avstängda