News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

En härlig musikupplevelse

En härlig musikupplevelse

2016-04-03

Föreningen Ljusnarsberg HjärtLung arrangerade en bussresa till Lindesberg för att njuta av manskörens Harmonis årliga Caprice. Det var 33:dje året i följd och det slogs publikrekord. De två föreställningarna sågs av ca 3500 personer.

dav

Det blev en musikupplevelse utöver det vanliga. Harmoni är en stor kör som ger åhörarna en härlig musikupplevelse. De sjunger svenska visor, både kända och lite udda men de framför också melodier som är mera gung i. Dessutom finns det enskilda medlemmar som gör fina soloframträdanden. En medley på några av Robert Brobergs sånger var en av höjdpunkterna.

Harmoni var inte ensam kör i föreställningen. Kören Andra Ord visade en stark känsla för att sjunga gospel. När de båda körerna sjöng tillsammans blev det en enorm aha-upplevelse.

Dagens gästartist var Charlotte Perrelli. Det är en mycket positiv person. Hon har ett brett förråd av melodier. Allt från häftiga rocklåtar till mjuka visor. Charlotte är en stor beundrare av Monica Zetterlund. ”Nu är det gott att leva” var ett exempel på sånger som hon sjöng. Den är med på en skiva med Monicas sånger som Charlotte gett ut.

Publiken blev lurad i inledningen. Martin Almgren meddelade via telefon att han tyvärr inte kunde vara med utan var i Stockholm och spelade in en skiva. Men det var bara ett försenat aprilskämt. Han var nämligen föreställningens hemliga gäst. Att han är populär idolvinnare gick inte att ta miste på och han gav verkligen prov på att det är befogat. Han sjunger allt från pop till lugna visor. När han tog gitarren och spelade och sjöng ”En fattig bonddräng” så fick faktiskt Kopparbergarn tårar i ögonen, det var så underbart vackert.

Duktiga dansare och gymnaster förhöjde upplevelsen.

En mycket nöjd publik lämnade Lindesbergs Arena.
Tyvärr var det väldigt svårfotograferat när ljuset förändras hela tiden så det blev dåligt med bilder.

Text: Thyra Lundell Foto: Kimmo Kuismin

Kommentarerna är avstängda