News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

En annorlunda adventskonsert

En annorlunda adventskonsert

2019-12-07
I onsdags fylldes Ljusnarsbergs kyrka med förväntansfull publik.

Redan när Kopparbergarn anlända halv sju var kyrkan välfylld. Alla väntade på att få höra Martin Almgren och Mikael Rickfors. Det är inte så ofta som Ljusnarsbergarna får möjlighet att lyssna på så etablerade musiker, men sedan bröderna Mats och Johan Eriksson har flyttat tillbaka till Kopparberg har det hänt mycket på den fronten. Deras många kontakter i musikvärlden blir till glädje för Ljusnarsberg med omnejd.

Martin Almgren inledde kvällen med ”Can´t hold me down” och lyckan var fullständig i den fullsatta kyrkan. Publiken var genast med på noterna och stämningen steg och han fick direktkontakt med publiken. Mellan låtarna pratade han avslappnat och chosefritt. Han spelade egen och andras musik samt covers. Lugn musik blandad med låtar i högre tempo fick publiken att tända till.
Det märktes att Martin har många fans och att han är en mycket populär person.

Så var det dags för Mikael Rickfors att göra entré introducerad av sin käresta Louise Reader.
Mikael började med att rosa Ljusnarsbergs kyrka, han tyckte det var någon av de vackraste lokaler  han sjungit i.

Sånger som ”Mitt bästa för dig” och ”När gullvivan blommar” väckte nog många fina minnen för stora delar av publiken. Den sistnämnda sjöng han tillsammans med Louise.

Stämningen var tät när Louise sjöng ”Koppången”. Hennes röst fyllde kyrkan och publiken bara njöt.

De sista låtarna spelade Mikael och Martin tillsammans. Nu kunde det inte bli bättre trodde vi men så lätt kom de inte undan. Stående ovationer fick dem att tillsammans med Louise sjunga och spela ”Köpa vingar för pengarna”. Man brukar säga att ”hela kyrkan sjunger” men nu var det inte bara sång utan också gung.
Så var då konserten över.

Mikael förärades en fin blombukett och publiken fick reda på att det var hans födelsedag.

Han hyllades av en stående publiken och de medverkande med både sång och ett fyrfaldigt leve. Ett värdigt avslut på en helt underbar konsert.
Kopparbergarns skribent fick växla några ord med Martin innan han drogs iväg. Nästa vecka kommer han och Mikael att spela på Gotland. Martin har också ett jobb i Göteborg. Men det som kommer att hålla honom sysselsatt under våren är musikalen Robin Hood i Stockholm där han debuterar som skådespelare. Kanske ett lämpligt resmål för oss i Bergslagen.
Så var då den magiska kvällen slut.

Från södra läktaren ser man ut över kyrkogården med Tingshuset i fonden och just då en aning av vinter. En tur i centrum med alla fina ljusdekorationer blev en trevlig avslutning.

Text:Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda