News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Efterlängtad affär öppnar i Ställdalen

Efterlängtad affär öppnar i Ställdalen

2016-01-21

På måndag den 25 januari öppnas dörrarna till affären i Ställdalen för kunder.

IMG_7611_650px-1

Det har gått några år sedan det gick att handla specerier i byn men nu bli det verklighet.

IMG_7603_650px-1

Staffan Smedberg heter han som tror förutsättningarna att driva affär i Ställdalen är goda. Staffan har sina rötter här men bor nu i Falköping. Han har inte släppt sin kontakt med Ljusnarsberg eftersom han har sin syster boende här. Nu ser han framemot att kunna serva Ställdalen och dess omnejd med de basvaror som behövs för att hålla hålla vardagen flytande.

Det gått mycket fort att få projektet i hamn. I slutet på 2015 började Jimmy Hoppe och Staffan dra upp riktlinjer. Från det att planerna sattes i verket tills det man öppnar nu på måndag har det gått dryga tre veckor. Just nu är det ett organiserat kaos säger Staffan det är mycket som skall fungera på måndag. Tre kanske fyra personer kommer att utbildas och få arbete i butiken.

När Kopparbergarn gjorde sitt besök var det full aktivitet.

IMG_7599_650px

Några personer höll på att plocka upp varor.

IMG_7609_650px-1

Hyllavstånd anpassades. En man höll på att installera ett nytt kassasystem. Från lagret hördes en slagborrmaskins höga ljud.

IMG_7604_650px-1 På måndag skall den ca 150 m2  stora lokalen var redo för kunder.

IMG_7606_650px-1
Axfoods representant, Fredrik Rosengren, tog sig tid för en liten pratstund med undertecknad.
Han berättade att Axfood för närvarande står bakom 257 butiker med ungefär samma koncept som här Ställdalen. Erfarenheten de fått ligger till grund för det sortiment som erbjuds i den här butiken. Men man är öppen för att anpassa till vad kunderna här kan tänkas ha för behov och ideer. Sortimentet består av mellan 1100 – 1300 artiklar. Mejerier och bröd hör till det viktiga men det kommer inte att finnas 15 olika ketchupsorter.
Affären kommer att vara öppen alla dagar mellan 9 och 19. Nu slipper vi ställdalingar att åka till Kopparberg när vi känner lust på pannkaka och ägg, mjöl eller mjölk är slut.
Kopparbergarn kommer att rapportera från öppningsdag.

Text: Thyra Lundell Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda