News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Djurens Lanthandel har flyttat

Djurens lanthandel har flyttat till ”stan”

14-05-20

Djurens Lanthandel, strax utanför centrala Kopparberg har under några år varit ett blickfång då man färdats på vägen mot Ställdalen. Jo, huset står förvisso kvar, men själva affärsverksamheten har flyttat till mer centralt belägna lokaler, närmare bestämt till de som Tre Nuckor tidigare huserade i med sina prylar.

Visst är det mera centralt, säger Staffan Törnberg, som äger butiken. Men framför allt har jag fått tillgång till större lokaler. Det började bli lite trångt där ute.

Det är bara ett par veckor sen affären öppnade i de nya lokalerna, och under Kopparbergarns besök pågår fortfarande en del småarbeten. Tomas från Teracom har just hittat rätt kablar i en dosa på väggen, så snart ska telefonlinjen vara fixad.

Det mesta ur det gamla sortimentet finns med nu också, säger Staffan, men det är ständigt nya saker på väg in, samtidigt som en del saker plockas bort. Det ska vara som en gammaldags lanthandel, med lite av mycket.

Ingrid Severin Folkesson kommer in och handlar lite tuggben och andra godsaker åt hunden. Det finns gott om foder för både hundar och katter och andra mindre husdjur, och naturligtvis finns där massor av tillbehör, som halsband och matskålar, liggkorgar och klösbrädor, leksaker, mysfiltar mm mm.

Kopparbergarns reporter har visserligen katt, men den är så gott som självförsörjande på smågnagare den här tiden, och samma stackars gnagare får tyvärr tjäna som leksaker också.
Och fåglar då? Jo, tyvärr går väl en och annan samma öde till mötes, men då katten, i likhet med husse, börjar bli lite för tjock, hinner de flesta undan utan problem.

Djurens Lanthandel har skapat sig ett gott namn i kommunen och de flesta kunderna kommer också härifrån, men allt fler kommer också från lite längre håll för att handla i den trevliga butiken.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda