News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Distriktsfestival i Live- och Danskarusellen 2017

Dags för distriktsfestival i Live- och Danskarusellen 2017

17-04-19 Pressmeddelande

live-danskarusellen

I januari var de 48 band och 12 dansgrupper. Nu har 8 band och 4 dansgrupper kvalificerat sig till distriktsfestivalen på Kulturhuset i Örebro 22 april.

Ca 140 spelningar och 30 dansnummer har genomförts under Live- och Danskarusellens 17 arrangemang under 2017. Deltagarna har fått feedback på varje uppträdande från jury, publik, branschpersoner och inte minst från varandra.

– Vi har sett en enorm utveckling på många av de band och dansare som deltagit i år. Att utveckla de som står på scenen är det huvudsakliga syftet med de båda karusellerna, säger Tim Flinth som är distriktsansvarig för Livekarusellen.

Några grupper har utmärkt sig lite extra under säsongen och den 22 april är det dags att utse en dansgrupp och en musikgrupp som får representera distriktet i den stora riksfestivalen som går av stapeln i Karlstad i slutet av maj. Dessutom får de utsedda representanterna en rejäl prispeng som kan användas för att utveckla sin grupp ännu mer.

På scenen under distriktsfinalen kommer vi se musiker och dansare från Örebro, Hammarö, Torsby, Arvika, Nora och Karlstad. Dansstilarna är blandade men några som representeras lite mer är hip hop, afrikansk och vouge. Musikstilarna som finns representerade är metal, hårdrock, punk, indierock och pop.

Tidigare deltagare i Livekarusellen är t.ex. Gain Eleven, som förra året vann den internationella musiktävlingen Emergenza, P3-favoriterna Havet och Sweden Rock-aktuella Knogjärn. På danssidan deltog förra året gruppen Glam and Groove som under vintern tagit sig ända till Jamaica för att dansa och utveckla sin dancehall.
Under distriktsfestivalen finns alltså chansen att bli först med att upptäcka morgondagens stjärnor på musik- och danshimlen!

Deltagande dansgrupper
Divinity Dance Company (Karlstad), Impact Dance Crew (Karlstad), Loke Wadström (Örebro), Navyz (Örebro)

Deltagande band
Alpaka (Karlstad), Arga Fuskbyggarna (Torsby), Chalk Talk (Örebro), Christopher Sletto (Örebro),
Children of The sün (Arvika), Dreams of neverland (Nora), Nephila (Arvika), Unfound Reliance (Hammarö)

Kontaktuppgifter och mer information
www.livekarusellen.se och www.danskarusellen.se

Tim Flinth (Livekarusellen) tim.flinth@studieframjandet.se 054-172977
Lisa Karlsson (Danskarusellen) lisa.karlsson@studieframjandet.se 019-168307
Presstexter och bilder på banden som uppträder i Livekarusellen finns på följande länk:
https://www.dropbox.com/sh/rupv0mk2hid4luf/AAD7lGJQ4N_nl5jcPy_FkKF2a?dl=0

Kommentarerna är avstängda