News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Distriktsfestival för Livekarusellen och Danskarusellen

Distriktsfestival för Livekarusellen och Danskarusellen

18-04-04 Pressmeddelande
Bild-distriktfetival

Lördagen den 7 april intar 9 musikakter och 9 dansgrupper från hela Örebro/Värmland scenen på Kulturhuset i Örebro. Under hela våren har 45 musikakter och alla 9 dansgrupper turnerat med Livekarusellen och Danskarusellen. Studiefrämjandet Örebro/Värmland arrangerar för elfte året i rad Livekarusellen och Danskarusellen för fjärde året i rad, i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer.
Livekarusellen och Danskarusellen är en möjlighet för artister, band, dansare och grupper att utvecklas, knyta nya kontakter, utveckla sin scenpersonlighet och närvaro och få feedback från grymma personer inom branschen.

Årets karusellsäsong hade sitt startskott på Katapulten i Karlstad den 20 januari där 45 band och 9 dansgrupper stod på scenen. Sedan följde en turné med två scenframträdanden var på olika orter runt om i Örebro och Värmland, totalt 18 spelningar. Nu är vi framme vid Distriktsfestivalen där 9 musikakter och 9 dansgrupper kommer stå på scenen och när kvällen är slut kommer våra representanter till Riksfestivalen röstats fram av publik och juryn.

Riksfestivalen går av stapeln på Nöjesfabriken i Karlstad den 26/5 med musiker, dansare och Studiefrämjare från hela Sverige. Studiefrämjandet och Livekarusellen är glada över den stora bredd som vi fått fram i år. Det är en bra genrebredd med musiker från Örebro, Hammarö, Torsby, Arvika, Vedevåg och Filipstad.

DANSGRUPPER
Assamblé/Säffle
Tropical Mix/Örebro
Celine och Julia/Säffle
Widelius Dance Company/Kristinehamn
Move It Kompaniet/Säffle
Showsisters/Kristinehamn
Zodiac/Säffle
Glam and Grove Dance Company/Karlstad
Street Brooklyn/Säffle

MUSIKAKTER
Filip Burman/Örebro
JUNI/Hammarö
QUAD/Arvika
Dyess/Torsby
Children of the Sun/Arvika
Rezzie/Vedevåg
Monedula/Örebro
Battering Ram/Filipstad
Those Without/Örebro¬
Ett band som utvecklades under förra årets Livekarusell är Örebrobandet Those Whitout. De är även med i år och är ett av de banden som kommer stå på scenen den 7 april.

– Årets säsong av Livekarusellen har varit en otroligt kul upplevelse! Det är en sån utvecklande process för oss som band att få lära känna andra musiker och se hur de arbetar med sin musik! Vi är så galet taggade på den 7e april! Vi tänker ”put up a fight” så det bara skriker om det! Det kommer inte bli lätt då det är massvis av fantastiska musiker som gått vidare, men vi tänker inte göra det lätt för dem heller, säger sångaren i bandet Oskar Ögren.

PRESSKONTAKT
Ia Öberg
ia.oberg@studieframjandet.se 076-6771976
Livekarusellen www.livekarusellen.se

Lisa Karlsson
lisa.karlsson@studieframjandet.se
Danskarusellen www.danskarusellen.se

 

Kommentarerna är avstängda