News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Digital första hjälp på Bergslagsbibblan

Digital första hjälp på Bergslagsbibblan

2023-09-13

 


Parkera utanför BIBLIOTEK. 1 tim. Undrar vad man hinner på 60 minuter?


– Digitala första hjälpen, kan jag hjälpa till med sa Terese Danielsson, informatör och bibliotekarie. Gå in i rummet rakt fram, sa hon. En blomma och en informationsskylt fanns där. Två modiga kom (som just nu är utanför bild), Laila Stockfors och Bengt Birging syns snart.


Väl tillrätta så lades pannorna i djupa veck. Varför skall det var så svårt att få rätt. Från vänster: Teresa Danielsson med eleverna Laila Stockfors och Bengt Birging som är fundersamma.


Två bärbara datorer och en iPad men även en iPhone som skall uppdateras för att förhindra framtida problem. Förhoppningsvis. Det är många grejer på ett spett, sägs det. Ännu mera på dessa ”nymodigheter” som inte fanns förr. Om det var bättre förr så var det också sämre.


Heureka! Glädjen och lyckan går inte att ta miste på. ”Tänk vad vi är bra”, kunde jag nästan höra.


https://bergslagsbibblan.se/ syns nu på skrivbordet. Inte på det riktiga skrivbordet men på datorns skrivbord (skärm). Nu är det bara att gå hem och öva mera på det som vi har fått hjälp med. 3600 sekunder gick fort. Terese stannade kvar när vi andra gick ut. (Vad sade den gamle handlaren vid stängningsdags? Jo. Nu vill jag se kunderna gå.)

Läs mera om vad som händer kommande tisdag:
https://ljusnarsberg.se/huvudsidor/upplevagora/evenemang/evenemang/digitalaforstahjalpen.5.5ef553bb18a1c1cda3c3b626.html

Foto och text: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda