News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Det våras för gruvan

Det våras för gruvan

15-03-13

Vi tyder det som ett vårtecken att gänget som de senaste åren skapat kulturhändelser vid Ställbergs gruva, på nytt samlas i våra trakter, och vi hälsar dem med glädje. Gruppen representerar ”The Non Existent Center” , en ekonomisk förening med målsättning att utifrån ett glesbygdsperspektiv belysa människans plats i världen. Man tillämpar ett undersökande arbetssätt och med hjälp av olika konstnärliga uttrycksformer vill de förmedla sina iakttagelser och erfarenheter till andra.

De kommer från olika håll, men har mycket gemensamt. De är unga, välutbildade, kreativa och entusiastiska, ivriga att verka, och påverka människans framtid.

Under mars månad håller de till i Blå Soffans lokal, där de förbereder sommarens händelser vid gruvan.

stallberg1

På bilden ser vi från vänster Jonas Gren, Karin Liljeroth, Veine Bartos, Alxandra Wingate och Peter Widell.
Carl-Oscar Sjögren och Sara Parkman ingår i gruppen, men var inte närvarande då fotot togs.

Men vi behöver faktiskt inte vänta till sommaren för att få ta del av gruppens verksamhet. Redan fredag den 20 mars bjudes allmänheten in till en kulturkväll i Ställdalen. Då kommer bland andra spelman Sara Parkman att underhålla. (Sara spelade förra året tillsammans med Mats Lindström.) Vidare kommer det att bli en bokrelease, då Jonas Gren läser dikter ur sin nya bok. Mer om den i en kommande artikel.

Kulturkvällen kommer att hållas i Centrumhusen i den lokal där de asylsökande äter, och mat kommer att erbjudas även de besökande, Skulle dessutom någon av besökarna vilja bidra till underhållningen, så finns det säkert möjligheter till detta.

Text och foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda