News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Det kom ett uppslag. Dags att göra ett nedslag.

Det kom ett uppslag. Dags att göra ett nedslag.

2024-01-17


Boxningslokalen på Riksstigen, Gärdet i Kopparberg.

Besök hos föreningen Bergslagens Fightclub som startade 3 februari 2023.  Mer information om Bergslagens Fightclub finns på föreningens hemsida.

Marcus Grimvakt tar emot. Tar han emot smällar eller smäller han på undertecknad? Anfall är bästa försvar, heter det visst. Men här är det nog bäst att hålla sig borta från en slagfärdig person. Svaret kommer på slutet.


En kvadrat som sedan skall bli en boxningsring. Utrustningen kommer. En kvadratisk ring? Ja, det heter så. ”Boxningsring” har satt sig i språket. Reglerna utvecklades 1838, som slog fast bland annat att boxarna skulle skärmas av från åskådarna, markerade med rep.
Lisa Leffler-Peura, ordförande och Tommie Nygren, sekreterare var också med. De berättade att samarbetet med Leader Bergslagen möjliggör att två separata omklädningsrum håller på att göras iordning.
”Hit ska alla känna sig välkomna, kille som tjej, gammal som ung.” Invigning i februari, i samband med sportlovet, vecka 8.


Till vänster står Marcus Grimvakt för att mota slag från ordförande, Lisa, som har blicken riktad stenhårt mot ”motståndaren”.


Här kommer sekreteraren in som domare. Bryyyyt! sa han.


– Jag vill också passa på att slå ett slag för boxningen, som är en mångsidig träningsform, sparring kan uteslutas om det känns otäckt, sa Tommie.
I bakgrunden syns delar av nya duschkabinen.
Det skall bli spännande att följa detta på håll. Väldigt långt håll. Undertecknad vill inte bli blåslagen eller nedslagen. Trojkan var verbalt slagfärdiga så de som vill kan vara med och träna och känna sig trygga. Besöket var helt ofarligt. Nedslagen? Nej! Snarare upprymd.

Text och foto: Bo Kempegård

Kommentarerna är avstängda