News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Det gyllene ägget finns i Löa

Det gyllene ägget finns i Löa

2021-05-23

– Om det är värdefullt, då ska jag ta det, jag menar då ska jag vakta det, säger Fru von Spindeltand när hon får höra om det gyllene ägget. 

Ägget är litet som en nöt i början, men växer och växer och blir större och större. Barn och vuxna som kommer till Löa hytta och Hyttans Hemligheter i sommar får vara med och uppleva många intressanta händelser i Mysteriet med det Gyllene ägget. 

En del figurer är samma som tidigare, andra är nya. Teatern engagerar både folk i bygden och folk utifrån. Många barn och ungdomar är engagerade och får träning i att agera. 

Spelet börjar med Löasången och i år är det många musikinslag skrivna av Camilla Rensgård.

 

För manus och regi står som tidigare Helena Brusell och scenograf är Janina Stoor.

Igår, lördag, träffades ensemblen i Löa hytta för en kollationering.

Regnmolnen hotade på försommarhimlen, men solen tittade fram emellanåt medan fika och smörgåsar serverades och det fanns tak över samlingsplatsen. 

Eva Persson, som är projektledare, inledde och alla presenterade sig.

Sedan fick deltagarna manuset och man gjorde en genomläsning av rollerna. De olika scenerna är som tidigare på olika ställen vid hyttan och besökarna får gå till de olika platserna. En viktig sak för spelet är att barnen ska känna att det är på riktigt, att de är med.

Eftersom skådespelarna ”uppträder” i flera scener samtidigt, finns en del röster inspelade. Camilla visade hur det fungerar.

Efter samlingen fick skådespelarna prova kläder. 

I år är Anki Luffaren Fargo eller som hon själv uttryckte det:
– Jag är nog inte Fargo utan en kusin till honom.

 

Camilla är Fru von Spindeltand och Moa är Mira-Maja.

Även om många redan är vaccinerade mot Covid 19 är hela spelet anpassat för att besökarna ska kunna hålla avstånd. I år är det inga scener inne i några små utrymmen. Publiken får t.ex. inte gå in i milan, men får ändå en god uppfattning om vad som händer därinne, genom att de får lyssna på rösterna som kommer där inifrån. Allt tyder på att det blir en lyckad föreställning.

Mysteriet med det Gyllene ägget spelas från 9 juli till 1 augusti tisdag-söndag kl. 11-16:30

Text: Inger Aftonljus
Foto: Björn Öringbäck

Kommentarerna är avstängda