News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Decemberfest på Solgården

Decemberfest på Solgården

2019 12 12

Det är inte var dag som det vankas tre rätters lunch och sedan underhållning med sång och musik på våra äldreboenden. Men på Solgården har man en tradition att samma dag som Nobelfesten genomförs i huvudstaden, bjuds de gamla på lite extra. Det är utan tvekan ett populärt arrangemang, det märks bland annat på den mangranna uppslutningen.
I år hade man ordnat så, att personalen kunde delta i lunchen där det serverades  en krustad med stenbitsrom, ugnsbakad lax i örtsås med potatis och grönsaker samt en chokladmousse med rårörd mango och rostad mandel till efterrätt.

Kopparbergarn var inte närvarande under själva lunchen men att maten smakade bra intygades från flera håll.
Vi från Kopparbergarn anlände lite senare, då underhållningen började, och då satt redan många på plats.

Sen drog de igång, Jimmy Gustavsson och Natalie Peart, och vilket drag det blev! De framförde en härlig blandning av gammalt och nytt, men allt hade anknytning till helgerna i december.

Den lilla lokalen fylldes bra utan förstärkare och högtalare, och även om många gamla annars har lite problem med hörseln, var det lätt att hänga med. Många klappade takten, en del lite försiktigt och andra med hela kroppen.

Någon tog till och med några danssteg tillsammans med en ur personalen!

Festen skulle senare avslutas med smörgårstårta, men vid den tiden hade Kopparbergarns reportrar en annan fest att bevista – nämligen vår egen decemberfest. Mer om den senare!

Text och foto: Björn Öringbäck

 

Kommentarerna är avstängda