News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Danskt rally

Jacob och Andreas i danskt rally

15-10-28

I våras, närmare bestämt den sista april, delade Kopparbergarn ut ett av sina ungdomsstipendier till rallyföraren Jacob Jansson, och vi har under tiden därefter glatt oss åt hans framgångar i olika tävlingar.
Vi på Kopparbergarn är också glada åt att Jacob själv förser oss med pressreleaser både före och efter aktuella tävlingar, så att våra läsare kan följa hans väg.

Den kommande helgen reser Jacob Jansson med co-driver Andreas Johansson till vårt södra grannland för att delta i Rally Danmark. Tävlingen är den sista deltävlingen i det danska mästerskapet och ingår även i NEZ Junior. Totalt ska grabbarna köra 15 mil specialsträckor över två dagar och som vanligt i Danmark körs rallyt helt på asfalt, något som blir en ganska ny uppgift för Jacob.

– Jag har bara kört ett riktigt rally på asfalt tidigare och det var flera år sedan så vi börjar mer eller mindre från noll. Tanken är att ta det som en säsongsavslutning och samtidigt börja bygga upp erfarenhet på asfalt. Vi kommer köra vårt eget race och hoppas kunna ha en bra progress under rallyt, säger Jacob.

Rallyt startar i byn Ans på fredag kvällklockan 19.00 med fyra sträckor i mörker, för att sedan fortsätta med 10 sträckor under lördagen med målgång klockan 16.30. I Jacobs klass för R2 bilar kommer 14 ekipage till start med förare från hela norden.

– Vi längtar till rallyt startar på fredag kväll. Det ska bli väldigt roligt, avslutar Jacob.

Kopparbergarn

Kommentarerna är avstängda