News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Dans i Kopparberg

Dans i Kopparberg

19-08-09

Solen flödar genom fönstren, men inne i Kyrkbacksskolans aula råder full koncentration! Här är det dansträning inför den stora uppvisningen på lördag!

Sommarlovet börjar gå mot sitt slut, men för de barn som har firat sitt sommarlov i Kopparberg, så har det funnits en hel del aktiviteter att välja mellan. Fritidskonsulent Natalie Peart har satt ihop ett sommarlovsprogram där det har funnits något för alla åldrar och även med olika intressen! Nytt för i år är att barn i olika åldrar har kunnat lära sig showdans under sommaren. Linnea Didic´ har haft showdans för de yngre barnen två gånger i veckan, under en fyra veckors period och de något äldre barnen fick vara med om ett dansläger under en dag!

Det bästa med båda dessa danskurser är att det också blir en dansuppvisning! På lördag är det Summercamp i Rydbergsdal, kl 13:00 kommer de yngre dansarna stå på scen och kl. 14:30 är det dags för ”den äldre” dansgruppen att visa sina kunskaper! Hit är alla Välkomna!

Molly och Alva är två danselever som har gått på träning på tisdagar och torsdagar. De tycker att allt har varit roligt och de ser fram emot uppvisningen på lördag!

Intensiv träning inför den stora showen på lördag.

De äldre eleverna har haft dansläger. Här är det viktigt att komma ihåg var på golvet man ska befinna sig i de olika rörelserna.

Två gamla skrivmaskiner har en viktig roll i showen. Kom och se på lördag!

Att kunna och våga falla bakåt är också en viktig del i dansen!

Tovali har varit med under danslägret. Hon tyckte att hela dagen var rolig. Det har varit både dans och lekar. Det var roligt att dansa, men lite svårt. Men hon ser fram emot uppvisningen på lördag! Det som var extra roligt under dagen var att de fick äta lunch på John Scotts…

Linnea berättar att hon känner sig nöjd med sommarens dans. Alla som har kommit har varit glada, ivriga och haft lätt för att lära sig. Hon tror också att de flesta har varit nöjda, då hon har fått en hel del förfrågningar om det blir dans även till hösten. Linnea säger att det blir dans även till hösten, men exakt vilka åldersgrupper det blir och vilka dagar är något som hon inte kan bestämma själv, utan detta är något som Kulturskolan får ta beslut om. Men hon hoppas att hon får träffa alla dansare till hösten igen!

Text och foto: Anna-Lena Didic´

Kommentarerna är avstängda