News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Dan Andersson-veckan

Dan Anderssonveckan

14-08-23
dan1

Eftersom Dan Andersson tillhör vår region så firas han i varje by med olika arrangemang och i onsdags var det Strömsdals tur att fira. Som vanligt var vädret på arrangörerna Strömsdals Hembygdsvänners sida och publiken strömmade till från när och fjärran. Många återkom för femteåret i följd, det hör liksom sommaren till. Strömsdal är en liten bruksby drygt två mil från Hörken på väg mot Säfsen. Där ordnas några olika tillställningar nere på Hyttbacken varje år.

dan2

En liten del av publiken som uppgick till mer än hundra personer och de lät sig väl smaka av fika och korv som serverades. Flickorna Ulla, Ria och Ingrid såg till att tunnbrödsrullar och annat kaffebröd fanns tillgängliga.

dan3

Kön till serveringen växte fort och många började med fika eftersom många långväga gäster kommit hit för att deltaga i firandet.

dan4

Samtidigt som man införskaffade fika kunde man se på utställningen som Tant Tova som hon kallade sig eller som egentligen heter Linda hade i ett rum i Dalkarlsstugan.

dan5

Det var en fantastisk samling dockor och tavlor och allaehanda figurer som hon tillverkade i en teknik som kallades torrtovning d.v.s. att ingen såpa anvämdes vid tovningen och att dom var naturtrogna bevisades av att flera besökare påstod att det måste ha vari en bror, kusin eller en bekant som varit förebild. Hon var i vilket fall en mästare vilket konfirmerades av ett diplom som hon fått vid Sveriges största mässa.
Tavlorna föreställer profiler som bott i våra trakter.

dan6

Underhållningen sköttes av Mats Höijer och Sölve som spelade och sjöng i nästan två timmar timmar. Ett mycket digert program som handlade om Cornelis Vreeswijk, många gamla och nya låtar. Många applåder och blommor blev belöningen innan alla bröt upp och fortsatte till nästa by som var Gravendal.

En lyckad dag.

Text och foto: Leif Larsson

Kommentarerna är avstängda