News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Dagsresa med ögonfröjd

Dagsresa med ögonfröjd

16-05-01
DSC00072

Att resa är ju populärt och nästan dagligen kommer annonser i tidningar och ibland dimper lappar i brevlådan om resor både hit och dit till mer eller mindre exotiska platser. Priserna varierar, men många resor kostar flera tusenlappar och känns inte prisvärda alls.

Men då och då kommer riktigt bra förslag på dagsturer. Thermo Tours eller ”ullresor”, som många säger, skickar ut sina resor på enkla lappar i brevlådan och ser kanske inte så märkvärdiga ut. Priset på ett par hundralappar är överkomligt för de flesta och resorna är faktiskt riktigt bra.

Man får uppleva en hel del, höra om ullens goda verkan på kroppen och man bjuds på lunch under dagen.

Kopparbergarns reportrar i Kärvingeborn tänkte sig en tur härom sistens, men en ”spik i foten” stoppade trevligheten och vi fick snällt stanna hemma. Våra goda vänner i Stjärnfors däremot hade också beställt samma tur från sitt område och Gösta Bergman och hans Gun var riktigt nöjda.

– Det bästa av allt trodde jag inte skulle vara nåt för mig, så jag tog inte ens med mig kameran in, säger Gösta, när han visar oss bilderna han tagit på turen mot Dalarna och Insjön. Men jag var nog sist ut, fortsätter han, för de där gamla vävstolarna på Insjöns Väveri var fantastiska att se. Väveriet är från 1947 och idag Kunglig Hovleverantör

Ett annat stopp var Bräsna Trädgård utanför Borlänge. Där hade man pelargonfestival och färgprakten var överväldigande och hela anläggningen är fantastisk att se.  Trädgården är 5 000 kvadratmeter stor. Där kan man vandra runt på stigarna bland dammar med guldfiskar och vackra bäckar, se vattenfall och trädgårdsskulpturer och träffa på höns, en skogskatt och grodor vid dammarna. Det finns en önskebrunn och man kan slå sig ned på en trädgårdssoffa i deras café och köpa en kopp nybryggt kaffe och äta Bäsnas specialitet – Pelargonkaka!

Härifrån trädgården har vi fått en rad bilder av Gösta Bergman. Var så god och njut av det vackra.

DSC00070

DSC00071

DSC00073

DSC00074

DSC00075

DSC00076

DSC00077

DSC00078

DSC00079

DSC00081

DSC00082

DSC00083

Text: Inger Aftonljus
Foto: Gösta Bergman

Kommentarerna är avstängda