News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Chefsbyte i Kommunhuset

Chefsbyte i Kommunhuset.

2024-02-04

Kommunchef Berit Westergren har gått i pension och avtackades i onsdags.

Presentbordet vittnar om att hon har varit mycket omtyckt av sina medarbetare. Där fanns också representanter från näringslivet och kollegor från andra kommuner.

Kopparbergarn överräckte en bukett tulpaner som ett litet bevis av den uppskattning vi kände för det goda arbetet hon gjort för kommunen.

Ett innehållsrikt kaffebord stod framdukat och gästerna lät sig väl smaka.

Kommunalrådet Ewa-Leena Johansson uttrycket i sitt tal en stor uppskattning för Berits arbetsinsats för kommunen sedan hon tillträdde sin tjänst 2019. Hon har varit bra chef för sina medarbetare. Som kommunchef har Berit varit ett stöd för politiken med sin stor kunskap i frågor som berör kommunens ledning. Ewa-Leena och Berit har gjort många resor tillsammans i tjänsten. Naturligtvis har de pratat om vad som komma skall dit dom är på väg eller analyserat vad som hänt. Men de har också kopplat av med vardagsprat som att byta kakrecept.

Kopparbergarn hade turen att få dela bord med representanter från Nora kommun. Kommundirektör Christina Landoff och kommunalrådet Anna Karlsson. Christina har haft ett nära samarbete med Berit Westergren och intygade att det varit lätt och roligt att samarbete med henne. Berit har en fin humor och skrattet ligger alltid nära. De har träffats ofta eftersom de fyra kommunerna Ljusnarsberg, Hällefors, Nora och Lindesberg har ett nära samarbete i Samhällsbyggnad Bergslagen och KNÖL ett övergripande samarbete mellan de fyra kommunerna. Skribenten fick en mycket intressant inblick i arbetet mellan kommunerna.

Anna ansåg att samarbetet mellan kommunerna ger stora möjligheter. Ett exempel är att kunna ha tjänstemän anställda på heltid fastän man i var och en kommunerna inte har arbete så det räcker till heltid.

Berit kommer inte att sätta sig framför TV:n nu när hon blir pensionär. Det finns alltför mycket roliga saker som väntar. Det viktigaste är att få var lite mer mormor. Simning i nya simhallen i Hällefors tillsammans med kamraterna i Filipstads Simklubb kommer att bli frekvent. I Kristinehamn finns en orkester som kommer att få en ny medlem. Ha mer tid för friluftsliv och mycket annat.

Med på uppvaktning av Berit Westergren var nya kommunchefen Mikael Pulkkinen. Kopparbergarn fick en pratstund.

Mikael är född i Sävsjön och bor fortfarande kvar där, nu i sin mormor och morfars hus, tillsammans med sin familj. Sin grundutbildning fick han i Sävsjöns byskola. Mikael känns som en riktig bergslagsbo. Att ha förståelse och insikt i villkoren som gäller här i bergslagen är en stor merit. Mikael är föreningsmänniska och gillar att vara ute i naturen. Han kommer till Ljusnarsberg från ett arbete som samhällsutvecklare i Hällefors kommun. Att pendla 8 mil per dag skall inte bli något problem. Färdvägen kommer att gå över Uvberg. Han vill ge en eloge till de som sköter vinterväghållningen,det är mycket fint att åka där. Mikael ser fram emot att färdas där och få följa årstider i den vackra naturen.

Kopparbergarn säger hejdå till Berit och önskar henne en fin och innehållsrik pensionärstillvaro. Du avslutar ditt yrkesliv med flaggan i topp.
Vi säger välkommen till Mikael och hoppas att han skall trivas med oss Ljusnarsbergare.
.

Text: Thyra Lundell  Foto: Bengt Lundell

Kommentarerna är avstängda