News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Busstrafiken blir kvar

Busstrafiken blir kvar!

2022-03-10

I ett pressmeddelande i dag från majoriteten i samhällsbyggnadsnämnden i Region Örebro län meddelas, att busstrafiken mellan Kopparberg och Örebro kommer att återinföras i augusti. Det innebär tre till sex dubbelturer varje dag, precis som det var tidigare.
Läs hela pressmeddelandet här!

Kopparberg – Lindesberg
Linjen kommer att finnas kvar i trafik även från och med augusti år 2022 och den kommer att behålla samma körväg som tidigare trafikerats med 3-6 dubbelturer per vardag. I nuläget sker ett kommunalt tillköp av linjen.

Linjerna 350 och 352 Lindesberg – Finnåker kommer att utgå då det är en del av finansieringen av linjen Kopparberg- Lindesberg. Även linjen 353 kommer att förkortas och kommer efter förändringen att trafikera Storå – Ramsberg.

Lindesberg – Örebro
Beslutet i samhällsbyggnadsnämnden rymmer även resurser för att stärka busstrafiken mellan Lindesberg och Örebro. Linjetrafiken används i dag som ett komplement till tågtrafiken vilket har resulterat i en utglesad tidtabell. Genom att stärka linjen där efterfrågan är som störst kan boende längs med sträckan få bättre pendlingsmöjligheter till och från sin arbetsplats/skola.

Kommentarerna är avstängda