News

Translate:

Flagcounter

Flag Counter

Väder

klart.se

Arkiv

Bussen rullar vidare!

Bussen rullar vidare! 

2021-12-14

I ett pressmeddelande i dag kom ett besked som säkert gläder många arbetspendlare och studerande:

Busslinje 308 mellan Kopparberg och Lindesberg fortsätter att rulla! Genom ett samarbete mellan kommunledningarna i de båda kommunerna har en överenskommelse gjorts om fortsatt trafik på den aktuella linjen. Det innebär, att från och med i morgon, 2021-12-15 (onsdag) och till och med årsskiftet 2022/2023 betalar de aktuella kommunerna för trafiken. Hur lösningen för år 2023 och framåt kommer att se ut är inte klart i nuläget, det är något som ska utredas vidare.

– Detta är efterlängtat och ett steg framåt. Det betyder mycket för arbets- och skolpendlingen i vår kommun. Vi skriver också nu en avsiktsförklaring om samarbete ihop med Regiontrafiken för långsiktiga lösningar från 2023. Arbetet fortsätter under 2022, säger Bengt Storbacka (S), kommunalråd i Lindesberg.

– Detta är ett stort åtagande för en mindre kommun men vi vill bidra för att skapa ett rådrum där vi tillsammans kan se över lösningar för kommande år som innebär att vi får behålla 308:an om än med ändrad turtäthet, säger Ewa-Leena Johansson (S), kommunalråd i Ljusnarsberg.

– Jag är glad över att vi kunnat hitta den här lösningen tillsammans med Lindesberg och Ljusnarsbergs kommuner. Nu återstår att forma en långsiktigt hållbar lösning som ryms inom de ekonomiska ramar vi har, och fortsatt måste förhålla oss till, säger Nina Höijer (S), ordförande i Region Örebro läns samhällsbyggnadsnämnd

Linje 308 kommer att rulla måndag till fredag där den första avgången går klockan 04.55 från Kopparberg. Från Lindesberg sker den första avgången klockan 06.00. Den sista bussen avgår från Kopparberg klockan 22.10 och från Lindesberg klockan 23.20. Totalt blir det åtta avgångar per dygn i vardera riktningen.

Mer information finns i den bifogade tidtabellen. L308 tidtabell

 

Kommentarerna är avstängda